Mobiele divisie van Microsoft draait 613 miljoen dollar omzet in 2010

Microsoft heeft tijdens het deponeren van haar cijfers laten weten dat haar mobiele divisie, waartoe Windows Phone ook toe behoort, een omzet heeft gedraaid van 613 miljoen dollar in 2010. Dit is nog geen procent van de totale omzet van de software gigant.

Windows Phone 7

De resultaten van Windows Phone vallen nog redelijk tegen, zo meldt Fiercewireless. De omzet kwam in 2010 uit op 613 miljoen dollar voor de divisie waarin Zune, Mediaroom, Surface, hardware en Windows Phone in gehuisvest is. De omzet van Microsoft kwam over heel 2010 uit op 69.9 miljard dollar waardoor de omzet van de mobiele divisie nog geen 1 procent heeft bijgedragen aan de totale omzet. Hieruit is op te maken dat de divisie nog steeds niet voldoende bijdraagt aan de omzet van Microsoft.

Microsoft heeft in het gedeponeerde document wel laten weten dat het verwacht dat Nokia een significante bijdrage zal leveren een het succes van Windows Phone. Daardoor zal de omzet van het OS volgens Microsoft exponentieel toenemen, ondermeer omdat Nokia licentiekosten dient te betalen voor elk toestel dat het laad met het OS van Microsoft.

Windows Phone 7 heeft in 2010 maar een kwartaal bijgedragen aan de omzet van Microsoft. De overige negen maanden zijn van rekening van Windows Mobile geweest aangezien Microsoft het OS pas in oktober vorig jaar wist te lanceren.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters