Mobiele netwerken openen de aanval op Google

Tijdens een presentatie op de Mobile World Congress heeft Vittorio Colao, CEO van Vodafone, de aanval geopend op Google en haar machtspositie op de mobiele zoekmarkt.

Vodfone Google

Volgens eigen zeggen deed hij dit om te voorkomen dat er een monopoliepositie voor Google ontstaat. “Beleidsmakers kunnen beter nu ingrijpen dan als het te laat is”, aldus Colao. Eric Schmidt, die aanwezig was voor zijn eigen keynote weigerde commentaar te geven.

De baas van ’s werelds één na grootste mobiele aanbieder maakte de bovenstaande opmerkingen tijdens zijn persconferentie waar hij Vodafone’s zijn visie op de toekomst van de mobiele industrie bekend maakte aan alle aanwezige pers en vakgenoten. Zijn opmerking was verpakt in een meer globaal onderdeel van zijn speech over concurrentie in deze specifieke markt.

Tijdens deze presentatie liet hij een aantal sheets zien waarop uitgewerkt stond hoe de verschillende concurrenten aanwezig waren in de verschillende segmenten van de ketting van contentgeneratie tot aan het afleveren op een mobiel. Aangekomen bij de lijst met zoek- en advertentiepartners stonden daar maar twee namen: Google en Yahoo. In tegenstelling tot alle andere delen, waar meerdere spelers genoemd werden.

Analisten van Gartner gaven al eerder aan dat de zoek- en advertentiemarkt op de mobiele telefoon een hoge vlucht gaat nemen, ondanks dat de markt op dit moment erg klein is. Opvallend is dat de mobiele markt de enige advertentiemarkt is waar op dit moment nog een groei zichtbaar is, in tegenstelling tot alle andere advertentiesectoren.

Ook een andere grote speler op de markt heeft vorige week al opmerkingen gemaakt over deze situatie. Telefonica’s bestuursvoorzitter maakte bekend dat zij overwegen om zoekmachines te laten betalen voor zoekopdrachten uitgevoerd vanaf mobiele apparaten. De reden hierachter is dat, mede door bedrijven als Google, de datapijpen van de operators vol beginnen te raken.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters