Mobiele telefoniemarkt krimpt met 12% in het eerste kwartaal 2009

In het eerste kwartaal van 2009 werden op de telefoniemarkt wereldwijd 35 miljoen toestellen minder verscheept dan vorig jaar in dezelfde periode het geval was. Het lijkt erop dat deze trend zich gaat voorzetten tot ten minste het vierde kwartaal van 2009.

Dalinng van 12%

Normaal gesproken is er altijd al sprake van een lichte daling van de verkopen in het eerste kwartaal van een jaar, maar dit jaar was de daling uitzonderlijk scherp, volgens ABI Research director Kevin Burden. “De 255,6 miljoen verscheepte toestellen representeren een daling van 20% ten opzichte van Q4 2008 en ten opzichte van Q1 2008 een daling van 12%,” aldus Burden.

Een daling van het aantal verscheepte toestellen is een realiteit geworden in de mobiele telefoonmarkt. De industrie en de consument zijn beland in een protectiemodus, aldus Burden. Fabrikanten produceren minder toestellen, en operators en winkels kopen minder telefoons in, de consument voorziet liever zijn oude toestel van een software-update dan dat hij een nieuw toestel koopt, vertelt Burden.

In Azië en de Pacific-regio heeft men minder last van de economische crisis op dit gebied en is een daling van slechts 8% te zien. Latijns Amerika heeft het met een daling van 28% van verscheepte telefoons economisch het zwaarst.

Bron: cellular

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters