Mobiele telefoniemarkt krimpt met 12% in het eerste kwartaal 2009

In het eerste kwartaal van 2009 werden op de telefoniemarkt wereldwijd 35 miljoen toestellen minder verscheept dan vorig jaar in dezelfde periode het geval was. Het lijkt erop dat deze trend zich gaat voorzetten tot ten minste het vierde kwartaal van 2009.

Dalinng van 12%

Normaal gesproken is er altijd al sprake van een lichte daling van de verkopen in het eerste kwartaal van een jaar, maar dit jaar was de daling uitzonderlijk scherp, volgens ABI Research director Kevin Burden. “De 255,6 miljoen verscheepte toestellen representeren een daling van 20% ten opzichte van Q4 2008 en ten opzichte van Q1 2008 een daling van 12%,” aldus Burden.

Een daling van het aantal verscheepte toestellen is een realiteit geworden in de mobiele telefoonmarkt. De industrie en de consument zijn beland in een protectiemodus, aldus Burden. Fabrikanten produceren minder toestellen, en operators en winkels kopen minder telefoons in, de consument voorziet liever zijn oude toestel van een software-update dan dat hij een nieuw toestel koopt, vertelt Burden.

In Azië en de Pacific-regio heeft men minder last van de economische crisis op dit gebied en is een daling van slechts 8% te zien. Latijns Amerika heeft het met een daling van 28% van verscheepte telefoons economisch het zwaarst.

Bron: cellular

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters