Mobiele telefoon populairste elektronica-artikel in de VS

De mobiele telefoon is veruit het populairste elektronica-artikel in Amerika. 85 procent van de Amerikaanse volwassenen heeft er een. Daarmee verslaat het mobieltje de desktopcomputer met straatlengten: in het land van Microsoft, IBM en Apple heeft slechts 59 procent van de volwassenen een computer.

mobiele telefoonsDat blijkt uit een steekproef onder drieduizend Amerikanen. Tussen de 85 procent mobiele telefoonbezitters en de 59 procent computerbezitters zit niets. De desktop-pc wordt gevolgd door 52 procent laptopbezitters, waarmee de schootcomputer in populariteit de derde gadget is.

Tablets als de iPad zijn nog lang niet ingeburgerd. Slechts vier procent van de Amerikanen ouder dan achttien jaar heeft een tabletcomputer. De e-reader is nog net wat populairder: vijf procent bezit er een. Overigens moet hierbij worden opgemerkt dat de moderne Android-tablets zoals de Motorola Xoom nog niet op de markt zijn. Zodra dat wel zo is, kan het beeld rap veranderen. Maar aan de cijfers is wel te zien dat de tablets nog niet echt als een bedreiging voor laptops kunnen worden aangemerkt.

De vierde populaire gadget is de mp3-speler, zoals de iPod van Apple, waar 47 procent van de volwassen Amerikanen er een van heeft. 42 procent heeft een spelcomputer zoals de Xbox, Wii of Playstation.

Er zijn ook mensen die helemaal niets van dit alles hebben. Dat is negen procent. Dat percentage stijgt met de leeftijd. Amerikanen boven de 75 jaar moeten er niets van hebben: 43 procent bezit geen enkele elektronische gadget, en ook geen mobiele telefoon.

Bron: Phone Arena

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters