Mobiele telefoonmarkt groeit, ZTE nu de nummer vier van de wereld

De mobiele telefoonmarkt groeit wereldwijd nog steeds als kool. Met bijna dertien procent in het vorige jaar. Opvallend is dat de hier redelijk onbekende Chinese mobieltjesmaker ZTE na Samsung, Nokia en LG op de vierde plek is beland van populaire mobieltjesmakers.

IDC Q3 2011

Het verschil met de top drie is nog erg groot. Nokia zit na alle moeilijkheden van het afgelopen jaar nog steeds stevig in het zadel als telefoonmaker nummer 1 met 27 procent van de markt, op de voet gevolgd door Samsung die 22 procent van de mobiele telefoonmarkt pakt.

Ver daar achter komt de rest. LG met zes procent, ZTE dus op nummer vier met vijf procent en Apple komt op vier procent.
Dan blijft er nog 36 procent over, waar alle andere telefoonfabrikanten in zitten. De categorie ‘overig’. Waar bijvoorbeeld RIM (BlackBerry) en Sony Ericsson en HTC in zitten met een heel klein deel van de wereldwijde mobiele markt.

De opkomst van ZTE is het afgelopen jaar ten koste gegaan van Apple, die een plek zakte. Bij de cijfers moet bedacht worden dat die gelden voor alle mobiele telefoons, niet alleen voor smartphones.

De cijfers zijn afkomstig van onderzoeksbureau IDC, die elk kwartaal de cijfers op een rij zet. Uit die cijfers blijkt dat het ’t afgelopen jaar slechter ging met Nokia en LG, en erg goed met Apple, Samsung en ZTE.

IDC Q3 2011

 

Bron: GSM Arena

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters