Mobiele telefoonmarkt groeit, ZTE nu de nummer vier van de wereld

De mobiele telefoonmarkt groeit wereldwijd nog steeds als kool. Met bijna dertien procent in het vorige jaar. Opvallend is dat de hier redelijk onbekende Chinese mobieltjesmaker ZTE na Samsung, Nokia en LG op de vierde plek is beland van populaire mobieltjesmakers.

IDC Q3 2011

Het verschil met de top drie is nog erg groot. Nokia zit na alle moeilijkheden van het afgelopen jaar nog steeds stevig in het zadel als telefoonmaker nummer 1 met 27 procent van de markt, op de voet gevolgd door Samsung die 22 procent van de mobiele telefoonmarkt pakt.

Ver daar achter komt de rest. LG met zes procent, ZTE dus op nummer vier met vijf procent en Apple komt op vier procent.
Dan blijft er nog 36 procent over, waar alle andere telefoonfabrikanten in zitten. De categorie ‘overig’. Waar bijvoorbeeld RIM (BlackBerry) en Sony Ericsson en HTC in zitten met een heel klein deel van de wereldwijde mobiele markt.

De opkomst van ZTE is het afgelopen jaar ten koste gegaan van Apple, die een plek zakte. Bij de cijfers moet bedacht worden dat die gelden voor alle mobiele telefoons, niet alleen voor smartphones.

De cijfers zijn afkomstig van onderzoeksbureau IDC, die elk kwartaal de cijfers op een rij zet. Uit die cijfers blijkt dat het ’t afgelopen jaar slechter ging met Nokia en LG, en erg goed met Apple, Samsung en ZTE.

IDC Q3 2011

 

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters