Mobiele telefoonnummer raken op

Zoals het er nu naar uitziet zullen de mobiele telefoonnummers binnen vier jaar op zijn. Om dit tegen te gaan heeft de Telecom-waakhond Opta de Minister van Financiën een verzoek gedaan om de regels voor nummeruitgave aan te passen.

Telefooncijfer

De nummerreeksen 061- tot en met 065- en 068- zijn door het ministerie van Financiën vastgelegd voor de mobiele telefonie. Dit zijn in totaal 60 miljoen telefoonnummers, er zijn nu nog maar 10,7 miljoen nummers over. Vorig jaar, in 2009, zijn er ruim drie miljoen nummer uitgegeven. Wanneer de vraag zo doorgaat zullen alle nummers in 2014 op zijn, aldus de Opta.

Nu heeft de Opta gevraagd aan de minister van Financiën om ook de reeksen van 060- en 069- vrij te geven. Zo kunnen er 20 miljoen nummers extra uitgegeven worden. Om de nummers met 07 te laten beginnen, zoals ook in Frankrijk onlangs is aangekondigd, is hier dus nog niet nodig.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Luuk -

  Ja maar die nummers worden weer hergebruikt als ze zijn verlopen. Mijn nieuwe nummer van mijn abbonement bleek niet zo nieuw te zijn want ik werd steeds gebeld door mensen van de vorige eigenaar..

  1. Joey -

   Hetzelfde had ik ook in het begin met mijn nieuwe nummer. En ik begrijp best dat er veel mensen met meerdere nummers zijn, maar 4 gemiddeld lijkt me toch wel erg veel, temeer omdat volgens mij de meeste mensen er maar 1 of 2 hebben, daartegenover zouden dus anderen moeten staan met misschien wel 10 nummers …. heel vreemd.

   1. Dominick -

    Ik heb zeker 5 nummers 😛 Allemaal prepaid kaartjes om toestellen die niet werken zonder sim draaiend te houden. En zo ken ik wel meer mensen, dus dat loopt tikt wel aan. Maar die nummers worden op een gegeven moment natuurlijk weer gerecycled.

 2. tumketom -

  Vergeet prepaids niet he… Als je vergeet op te waarderen (en je nummer verloopt) koop je toch gewoon een nieuwe. Net als al die criminelen trouwens… Zo gaat het wel rap ja :Y

  Ben een van de weinigen volgens mij die nog een origineel Libertel nummer heeft 😛

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters