“Mobiele telefoons beschikken in 2012 over 20 megapixels”

Volgens Ericsson zullen gsm’s rond 2012 beschikken over tenminste een 20 megapixel sensor en daarnaast video’s kunnen opnemen in HD formaat. Ericsson liet haar toekomst plannen in een presentatie zien aan een select gezelschap.

Volgens de producent zal in 2012 de mobiele markt er heel anders uit zien dan vandaag. Specificaties die we vandaag de dag terug kunnen vinden in een spiegelreflexcamera en in een normale pc zullen binnen afzienbare tijd worden geïntegreerd in mobiele toestellen. Zo zullen we rond 2012 met onze telefoon een foto kunnen maken met een sensor die tot 20 megapixels kan opnemen. Ook zal de lens video’s kunnen opnemen in HD kwaliteit. Afgelopen maand pas zijn spiegelreflexcamera’s uitgekomen die beschikken over zowel 20 megapixels als HD video opname mogelijkheden. Dat deze functies binnen vier jaar ook in telefoons zal zitten is volgens Ericsson een logisch gevolgd van de huidige markt. De producent gaat overigens nog een stapje verder door ook te melden dat de processors rond die tijd de 1 Ghz doorbroken zullen hebben voor mobiele telefoons en daarnaast zullen de scherm een resolutie aan kunnen van XGA kwaliteit wat inhoud dat er 1024*768 pixels weergegeven kunnen worden op een mobiel scherm.

De producent ziet ook een mooie toekomst voor de LTE techniek wat de beoogde opvolger is van het umts-netwerk, zoals dat in de afgelopen jaren in Nederland is uitgerold. Lte heeft een theoretische maximale snelheid van ongeveer 300Mbps.

ericsson-2012-vision

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Demonstratie: deze gloednieuwe technologie gaat het verschil maken voor smartphones lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters