“Mobiele telefoons beschikken in 2012 over 20 megapixels”

Volgens Ericsson zullen gsm’s rond 2012 beschikken over tenminste een 20 megapixel sensor en daarnaast video’s kunnen opnemen in HD formaat. Ericsson liet haar toekomst plannen in een presentatie zien aan een select gezelschap.

Volgens de producent zal in 2012 de mobiele markt er heel anders uit zien dan vandaag. Specificaties die we vandaag de dag terug kunnen vinden in een spiegelreflexcamera en in een normale pc zullen binnen afzienbare tijd worden geïntegreerd in mobiele toestellen. Zo zullen we rond 2012 met onze telefoon een foto kunnen maken met een sensor die tot 20 megapixels kan opnemen. Ook zal de lens video’s kunnen opnemen in HD kwaliteit. Afgelopen maand pas zijn spiegelreflexcamera’s uitgekomen die beschikken over zowel 20 megapixels als HD video opname mogelijkheden. Dat deze functies binnen vier jaar ook in telefoons zal zitten is volgens Ericsson een logisch gevolgd van de huidige markt. De producent gaat overigens nog een stapje verder door ook te melden dat de processors rond die tijd de 1 Ghz doorbroken zullen hebben voor mobiele telefoons en daarnaast zullen de scherm een resolutie aan kunnen van XGA kwaliteit wat inhoud dat er 1024*768 pixels weergegeven kunnen worden op een mobiel scherm.

De producent ziet ook een mooie toekomst voor de LTE techniek wat de beoogde opvolger is van het umts-netwerk, zoals dat in de afgelopen jaren in Nederland is uitgerold. Lte heeft een theoretische maximale snelheid van ongeveer 300Mbps.

ericsson-2012-vision

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters