'Mobiele telefoons moeten natuurlijke bewegingen gaan herkennen'

Nokia heeft een nieuwe video uitgebracht waarin de producent duidelijk maakt dat telefoons natuurlijke bewegingen moeten gaan herkennen. Het filmpje laat ook mogelijk de eerste telefoon zien die deze bewegingen al kan herkennen.

Nokia gesture phone

Nokia heeft een nieuw idee losgelaten op de wereld en op zijn eigen telefoons. De producent is momenteel aan het onderzoeken hoe bepaalde bewegingen in iemands leven een rol spelen en in welke culturen bepaalde bewegingen belangrijk zijn. Nokia zou deze bewegingen graag willen overbrengen naar input voor telefoons zodat de telefoon hierop kan reageren op een bepaalde manier die voor de gebruiker als handig wordt geacht. De producent wil zo de telefoon een nog belangrijkere rol laten spelen in het leven van mensen. Zo zou de producent een teken van dankbaarheid willen laten vertalen door de telefoon of, als iemand een vinger voor zijn mond doet, dat de telefoon dan merkt dat hij stil moet zijn.

In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe Nokia deze nieuwe technologie ziet en welke plannen de producent ermee heeft. Opvallend is ook dat er een nieuwe telefoon in het filmpje voorkomt. Onduidelijk is nog of het hier daadwerkelijk om een echt toestel gaat of om een modelblok dat designers gebruiken tijdens de ontwerpfase. Echter is halverwege de video wel goed te zien dat zowel het zwarte als witte model knoppen hebben die lijken op die van een telefoon. Naar verwachting gaat het hier niet om een werkend model.

Nokia gesture phone

 

Nokia gesture phone

 

Nokia gesture phone

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters