Mobiele telefoons oorzaak van 28% van de Amerikaanse auto-ongelukken

Een Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat, in dat land in ieder geval, ongeveer 28% van de auto-ongelukken te wijten is aan het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur. Meer dan anderhalf miljoen ongelukken zouden al veroorzaakt zijn door mobiele telefonie.

Autowrak

Een onderzoek van de U.S. National Safety Council waarvan de resultaten onlangs vrijgegeven zijn, leidt tot de verontrustende conlusie dat maarliefst 28% van alle auto-ongelukken tegenwoordig door mobiele telefonie worden veroorzaakt. In Amerika zouden er maarliefst 1,4 miljoen ongelukken te wijten zijn aan een bellende bestuurder, terwijl er 200.000 mensen verongelukt zijn tijdens het sms’en. Om dit probleem op te lossen, hebben de Verenigde Staten er een nieuwe commissie bij genaamd FocusDriven.

De uiteenlopende en soms vage wetgeving in Amerika draagt hier misschien iets aan bij, maar het grootste probleem geldt wereldwijd. Ook in Nederland reizen de cijfers de pan uit en ook hier moet er dringend iets aan gedaan worden. Chuck Hurley, directeur van een andere Amerikaanse commissie voor veilig rijden, de MADD, zegt dat een verbod op mobiele telefoons achter het stuur niet makkelijk te handhaven is, maar onmogelijk is het zeker ook niet. Het blokkeren van GSM-signaal uit auto’s zou misschien een optie zijn. Dingen als handsfree-bellen werken overigens niet, maarliefst 120 studies hebben aangetoond dat het bellen zelf en niet het fysieke contact met je telefoon afleidend is tijdens het autorijden. Een Nederlands initiatief verbiedt de meeste interactie met apparaten tijdens het rijden, zelfs het instellen van je navigatie. Wellicht dat dat een betere oplossing is, hoewel zoiets natuurlijk op felle tegenstand vanuit de consument kan rekenen.

Bron: Phone Arena

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters