Mobieltje opladen met een wandelingetje

Wetenschappers zijn bezig met de ontwikkeling van een schoen waarmee je de accu van een mobiele telefoon kunt opladen, simpelweg door een stukje te lopen.

oplaadschoen

Door een wandeling kan energie worden gewonnen door een adapter in de schoen. Een wandeling levert genoeg energie op om een gloeilamp te laten branden, of een mobiel apparaat op te laden.

Het is de voorlopig laatste variant van alternatieve methoden om de tamelijk gebrekkige batterijen van smartphones op te laden. Wetenschappers elders zijn bezig met het winnen van stroom voor de snel leeglopende mobieltjes uit zonlicht, beweging en zelfs geluid.

Een wandeling is echter wel een manier om tamelijk ongemerkt en ook nogal snel een accu op te laden. De wetenschappers van de universiteit van Wisconsin in Amerika beweren dat met hun methode zelfs de meest veeleisende smartphone van elektriciteit kan worden voorzien. Een wandeling volstaat, maar wie op een van de door hun ontwikkelde oplaadschoenen een sprintje trekt, kan wel een kiloWatt aan stroom genereren.

En dat is veel meer dan nodig is om de batterij van een smartphone op te laden, dus de wetenschappers kijken nog verder: het opladen van een laptop of een ander mobiel apparaat is misschien ook mogelijk.

Het proces heet ‘reverse electrowetting’, waarbij de beweging van de voet wordt omgezet in bewegende vloeistof die de electriciteit opwekt. Inmiddels hebben de wetenschappers ee bedrijfje opgericht, InStep NanoPower, in de hoop hun uitvinding commercieel te kunnen uitbaten.

Ze zien veel toepassingsmogelijkheden voor de uitvinding. Marcherende legers kunnen een enorm elektriciteitspotentieel opwekken, en in derdewereldlanden is zo’n oplaadmethode ook handig. Ze denken zelfs al na over een accu die een WiFi-hotspot in de schoen aandrijft.

CNET grapt dat de tapdansers van de Riverdance van Michael Flatley op deze manier wellicht een stad kunnen verlichten.

Bron: CNET

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters