Mobile Mouse app maakt van iPhone of iPad zeer nauwkeurige trackpad voor computers

Bezitters van een iPhone, iPod Touch of een iPad kunnen hun apparaat gebruiken als een losse trackpad voor een computer of een Mac. Met de app Mobile Mouse, gratis beschikbaar in de App Store van Apple, kan een computer dat op hetzelfde WiFi-netwerk zit met een mobiel apparaat worden bediend.

mobile mouse app

Er zijn wel meer van dat soort apps bedacht, maar de laatste versie (2.6.1) van Mobile Mouse maakt gebruik van de zeer precieze retina displays van de mobiele Apple-apparaten. Daardoor is de bediening ook een stuk nauwkeuriger. Wij hebben de app geprobeerd en er was geen verschil te ontdekken tussen de trackpad van de laptop die wij op een iPhone 4 aanhaakten, en de iPhone die door Mobile Mouse was veranderd in een trackpad.

De app werkt ook voor Windowscomputers. Het bedrijf RPA Technology heeft de app bedacht. Er zijn twee smaken in de App Store beschikbaar, een gratis en een betaalde. Met de betaalde variant kun je de telefoon, tablet of mp4-speler ook nog veranderen in een soort afstandsbediening om films en muziek via op het scherm van de aangesloten computer weer te geven. Op die manier is de iPhone ook in staat om bijvoorbeeld een laptop waarmee een presentatie wordt gegeven, op afstand te bedienen.

De functie van de trackpad kan desgewenst worden uitgebreid; het is mogelijk om op afstand via het toetsenbord van de telefoon teksten op de computer te tikken – al lijkt dat nogal omslachtig, zeker voor een wat langere tekst – en als je het scherm van de iPhone of iPad in horizontale positie brengt, verschijnen onscreen knoppen die de linker- en de rechter muistoetsen uitbeelden. Ook is een numeriek toetsenbord in de app verwerkt en kan er met twee vingers door vensters gescrolld worden. Kortom: een zeer complete touchpad.

De Mobile Mouse app correspondeert met een soortgelijke pc- of mac-app die op de computer geïnstalleerd moet worden. De app is hier te krijgen in de App Store voor de iPhone.

Bron: Redmondpie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters