Mobile Mouse app maakt van iPhone of iPad zeer nauwkeurige trackpad voor computers

Bezitters van een iPhone, iPod Touch of een iPad kunnen hun apparaat gebruiken als een losse trackpad voor een computer of een Mac. Met de app Mobile Mouse, gratis beschikbaar in de App Store van Apple, kan een computer dat op hetzelfde WiFi-netwerk zit met een mobiel apparaat worden bediend.

mobile mouse app

Er zijn wel meer van dat soort apps bedacht, maar de laatste versie (2.6.1) van Mobile Mouse maakt gebruik van de zeer precieze retina displays van de mobiele Apple-apparaten. Daardoor is de bediening ook een stuk nauwkeuriger. Wij hebben de app geprobeerd en er was geen verschil te ontdekken tussen de trackpad van de laptop die wij op een iPhone 4 aanhaakten, en de iPhone die door Mobile Mouse was veranderd in een trackpad.

De app werkt ook voor Windowscomputers. Het bedrijf RPA Technology heeft de app bedacht. Er zijn twee smaken in de App Store beschikbaar, een gratis en een betaalde. Met de betaalde variant kun je de telefoon, tablet of mp4-speler ook nog veranderen in een soort afstandsbediening om films en muziek via op het scherm van de aangesloten computer weer te geven. Op die manier is de iPhone ook in staat om bijvoorbeeld een laptop waarmee een presentatie wordt gegeven, op afstand te bedienen.

De functie van de trackpad kan desgewenst worden uitgebreid; het is mogelijk om op afstand via het toetsenbord van de telefoon teksten op de computer te tikken – al lijkt dat nogal omslachtig, zeker voor een wat langere tekst – en als je het scherm van de iPhone of iPad in horizontale positie brengt, verschijnen onscreen knoppen die de linker- en de rechter muistoetsen uitbeelden. Ook is een numeriek toetsenbord in de app verwerkt en kan er met twee vingers door vensters gescrolld worden. Kortom: een zeer complete touchpad.

De Mobile Mouse app correspondeert met een soortgelijke pc- of mac-app die op de computer geïnstalleerd moet worden. De app is hier te krijgen in de App Store voor de iPhone.

Bron: Redmondpie

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters