Mobile-Review in de clinch met Nokia – Update

Producent Nokia heeft in Russland aangifte gedaan tegen de telefoonwebsite Mobile-Review. Volgens de producent heeft de website bedrijfsgeheimen in bezit van Nokia die het graag terug wil zien.

Eldar Murtazin Mobile-Review

Mobile-Review eigenaar Eldar Murtazin heeft in een blogpost op zijn eigen blog melding gemaakt van aangifte tegen zijn bedrijf door Nokia. Murtazin was op vakantie in Montenegro onlangs toen opeens een officier van het ministerie van economische delicten belde uit Rusland. Volgens de officier had Nokia aangifte gedaan tegen het bedrijf van Murtazin en wilde de instantie graag weten waar de servers van de website van Mobile-Review zich bevonden. Nokia had namelijk in haar aanklacht aangegeven dat Mobile-Review in het bezit was van prototypes van telefoons die nog niet aangekondigd waren en dat de website informatie vroegtijdig vrijgaf over onaangekondigde producten die het bedrijf schade zouden doen.

Volgens Murtazin is Nokia vooral boos over een blogpost op Mobile-Review die een dag voor de officiële aankondiging van de Nokia N8 live ging. In de blogpost zijn foto’s te zien van het toestel die pas de volgende dag officieel aangekondigd zou gaan worden. Volgens Murtazin heeft het ministerie nog geen beslag laten leggen op haar servers maar loopt het onderzoek wel op verdenking van het in bezit zijn van bedrijfsgeheimen van Nokia.

Update op 7/7/2010 om 11:50 uur:

Nokia heeft inmiddels een reactie gegeven op het voorval. Hieronder is de reactie te lezen, onvertaald.

“Nokia takes all matters relating to the security of its products, confidential and proprietary information and intellectual property very seriously. Mr. Murtazin has been very public about his possession of unauthorized Nokia property. Several weeks back, we formally requested the return of all unauthorized Nokia property from Mr. Murtazin and he declined to respond. As a result, we have contacted the Russian authorities to assist us in the return of all unauthorized Nokia property.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters