Mobile Vikings wil concurrentie aangaan met internet via 4G

De Belgische providers Mobile Vikings, Base en AVM zijn een samenwerking aangegaan om binnenkort een volwaardig internetaanbod via het 4G/LTE-netwerk aan te kunnen bieden. Deze providers hebben een project opgezet dat positieve resultaten heeft opgeleverd. Honderd gebruikers deden mee aan de test en kregen een Fixed Mobile Substitution-oplossing en maakte gebruik van het 4G netwerk in plaats van de kabel of VDSL-aansluiting.

De gebruikers van d4G netwerk Mobile Vikingse test kregen een Fritzbox 6840: dit is een modem en router. Deze Fritzbox heeft een grote en geavanceerde versie van de LTE-modem uit de smartphone. De grote antenne zorgt voor goede 4G-ontvangst voor de smartphone. ‘’Een draadloos netwerk en de nodige LAN-poorten bieden vervolgens dezelfde mogelijkheden als een klassieke modem/router’’, volgens Gerrit Brugman van AVM.

4G met een snelheid van 25 Mbit

Uit de test kwam naar voren dat 97 procent tevreden was met het internetaanbod tijdens het experiment. De uploadsnelheid bleek veel sneller te zijn dan de kabel of VDSL. “In de praktijk liggen de cijfers lager maar een snelheid van 25 Mbit is haalbaar”, aldus Brugman. Helaas zijn de exacte cijfers over de prestaties nog niet bekend.

De snelheid die je via de Fixed Mobile Substitution-oplossing krijgt is niet te vergelijken met wat haalbaar is voor de smartphone dat komt omdat de Fritzbox stationair is en een grotere antenne heeft dan een smartphone.

Groot volume voor een lage prijs 4G netwerk Mobile Vikings

Mobile Vikings is op dit moment het succes van de Fixed Mobile Substitution-oplossing verder aan het onderzoeken en hoe zij dit tot een commercieel succes kunnen maken. Ze willen een groot volume aanbieden voor een lage prijs. Het Belgische succes van Mobile Vikings zal niet naar Nederland komen omdat zij zich uit de Nederlandse markt hebben teruggetrokken.

Echter: het kan natuurlijk altijd zo zijn dat een andere provider met dit idee aan de haal gaat en dit 4G-internet in Nederland gaat aanbieden, al is het onbekend of daar ook daadwerkelijk plannen voor zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters