Mobistar brengt de iPhone naar België

Orange heeft een deal gesloten met Apple om de iPhone in 7 Europese landen aan de man te brengen. België valt ook onder deze landen naast Polen en Portugal.

De overeenkomst met Apple heeft betrekking op België, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovakije en Zwitserland en ook op onder meer Egypte, Jordanië en de Dominicaanse Republiek. De iPhone werd in juni 2007 geïntroduceerd in de VS. Opvallend daarbij was dat de aankoop van het toestel gekoppeld was aan een abonnement bij een gsm-netwerk. In België is een dergelijke koppelverkoop in principe verboden.

De deal met Mobistar is het eerste contract dat rond is in België, dit gaat echter wel via Orange. In de toekomst kunnen er ook nog contracten afgesloten met de andere netwerken, meldt een woordvoerder van Apple. Voor de officiële lancering van de iPhone zijn er nu al “gekraakte” buitenlandse toestellen te koop in de Belgische winkels waarbij de gebruiker zelf zijn gsm-netwerk kan kiezen. Al 15.000 Belgen zouden intussen een iPhone hebben. Het doel van Apple is om dit jaar wereldwijd 10 miljoen iPhones te verkopen.

De meest uitgebreide versie van de iPhone kost in Europa 499 euro. Op dit moment is het toestel officieel alleen te koop in de VS, Engeland, Frankrijk en Duitsland.

1746392730 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters