Mobistar brengt de iPhone naar België

Orange heeft een deal gesloten met Apple om de iPhone in 7 Europese landen aan de man te brengen. België valt ook onder deze landen naast Polen en Portugal.

De overeenkomst met Apple heeft betrekking op België, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovakije en Zwitserland en ook op onder meer Egypte, Jordanië en de Dominicaanse Republiek. De iPhone werd in juni 2007 geïntroduceerd in de VS. Opvallend daarbij was dat de aankoop van het toestel gekoppeld was aan een abonnement bij een gsm-netwerk. In België is een dergelijke koppelverkoop in principe verboden.

De deal met Mobistar is het eerste contract dat rond is in België, dit gaat echter wel via Orange. In de toekomst kunnen er ook nog contracten afgesloten met de andere netwerken, meldt een woordvoerder van Apple. Voor de officiële lancering van de iPhone zijn er nu al “gekraakte” buitenlandse toestellen te koop in de Belgische winkels waarbij de gebruiker zelf zijn gsm-netwerk kan kiezen. Al 15.000 Belgen zouden intussen een iPhone hebben. Het doel van Apple is om dit jaar wereldwijd 10 miljoen iPhones te verkopen.

De meest uitgebreide versie van de iPhone kost in Europa 499 euro. Op dit moment is het toestel officieel alleen te koop in de VS, Engeland, Frankrijk en Duitsland.

1746392730 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters