Mogelijk design Google Glass 2 uitgelekt

Google heeft een patent geplaatst op een mogelijk design voor de Google Glass 2. De bril heeft slechts een poot en eindigt boven het oog.

Mogelijk design Google Glass 2 uitgelekt google glass

Eerder deze week heeft Google een patent geplaatst op een wearable die rust op een oor en de zijkant van het hoofd. Het apparaat heeft één display dat boven het oog geplaatst wordt. De beide ogen moeten beeld krijgen doordat via een prisma het beeld weerkaatst naar het tweede oog. Doordat Google bezig is met dit design, vermoeden mensen dat dit wellicht het uiterlijk van de Google Glass 2 kan zijn.

De bril kan zich aanpassen aan de zijkant van het hoofd doordat hij gemaakt is van een zacht buigbaar plastic. In het patent staat geschreven dat de wearable in vorm kan veranderen om zich te vormen naar het hoofd van de gebruiker. Om te zorgen dat het plastic niet al te makkelijk ombuigt, zit in de bril een ankerdraad. De plastic ‘worm’ loopt tot aan de achterkant van het hoofd volgens een aantal afbeeldingen uit het patent.

Mogelijk design Google Glass 2 uitgelekt backhead

De eerste generatie Google Glass kreeg veel kritiek van mensen die zich ‘bekeken’ voelde door de camera in de bril. Restaurants en bioscopen hebben de bril zelfs verboden. Gebruikers van de bril werden ‘glassholes’ genoemd. Nader een Californische vrouw bezwaar aantekende tegen een boete voor autorijden met de Glass, hebben een aantal staten in Amerika besloten dat de bril niet gedragen mag worden tijdens het autorijden.

Om te voorkomen dat de Glass 2 hetzelfde leven zal leiden, schijnt Google het nieuwe wearable te focussen op gebruik bij ondernemingen. Eerder werd verteld dat de tweede generatie Glass in 2015 uit zou komen; vermoedelijk gaat dit niet lukken. Of en wanneer de Glass 2 komt en welk design de bril krijgt, zullen we vanzelf zien.

Bron: Pantent Bureau

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters