Mojo Mobility bezig met Near Field Power technologie

Het bedrijf Mojo Mobility is bezig met de ontwikkeling van een technologie genaamd “Near Field Power”. De eerste prototypes zijn al gemaakt.

Over draadloos stroom versturen hadden we al een keer iets gehoord, nu wordt er hard gewerkt aan een techniek om draadloos telefoons op te laden. Een bedrijf genaamd Mojo Mobility heeft reeds enkele prototypes gemaakt, die het mogelijk moeten maken om meerdere telefoons tegelijk draadloos op te laden. De techniek zou al het gedoe met laders verleden tijd maken; met de techniek kunnen telefoons namelijk opgeladen worden terwijl ze bijvoorbeeld in een broekzak zitten.

De techniek, genaamd NFP of Near Field Power, werkt door middel van twee chips met een spoel er in. De ene spoel is in een mobiele telefoon ingebouwd, de andere in de lader. De chip in de lader verstuurd de stroom, die vervolgens ontvangen wordt door de chip die in de mobiele telefoon ingebouwd zit. Helaas moet er dus wel een speciale chip in de telefoon ingebouwd zitten om dit te laten werken.

De huidige prototypes van Mojo Mobility kunnen tussen de 2.5 en 4 watt stoom versturen, waardoor ze ideaal worden voor het laden van diverse draagbare apparaten waaronder mobiele telefoons. Ook zijn de prototypes die het bedrijf op dit moment heeft al erg efficiënt. Er gaat maarliefst 70% van alle energie die gebruikt wordt echt in het apparaat en dit zal natuurlijk alleen nog maar verbeteren. Het bedrijf zal waarschijnlijk eerst naar de grote mobiele telefoon merken stappen om te kijken wat zij er doen, voordat het product echt op de markt zal verschijnen. Wanneer dit alles gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

wireless-charger 
KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters