Monster en Beats by Dr. Dre stoppen hun samenwerking

Headsetproducent Monster heeft bekend gemaakt dat het haar samenwerking met Beats By Dr. Dre heeft stop gezet. Hierdoor zullen er geen nieuwe headset meer uit gaan komen van beide merken.

Volgens Businessweek is de samenwerking tussen de twee merken stop gezet omdat beide kanten meer geld uit hun samenwerking wilde zien. Hierdoor ontstond onenigheid waardoor het nu een climax heeft bereikt en beide partijen besloten hebben om een punt achter hun relatie te zetten. Dit zal feitelijk betekenen dat Beats By Dr.Dre voorlopig geen nieuwe headset zal gaan introduceren omdat de fabrikant Monster geen licentie meer heeft op Beats Audio.

Monster zal nu onder eigen naam headsets gaan produceren en verkopen wereldwijd. Onduidelijk is nu wat Beats Audio zal gaan doen. Het bedrijf van Dr. Dre verkocht onder licentie hun merk aan derden. Het kan zo zijn dat een nieuwe fabrikant voor headset een licentie zal gaan nemen op Beats Audio.

Onduidelijk is ook wat de gevolgen zullen zijn voor fabrikant HTC die voor 51 procent eigenaar is van Beats Audio. De techniek voor Beats Audio kan nog wel gewoon in telefoons verwerkt worden, maar nieuwe headset meeleveren met toestellen lijkt er voorlopig niet in te zitten.

Nieuwe monster headsets

 

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Mauricio -

    Een voor mij onverwachte aankondiging. De Monster Beats deden het erg goed. Vooral bij jongeren die houden van veel bass. Ben benieuwd of dat uiteindelijk wel een goed besluit zal zijn voor beide partijen

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters