Monument Valley 2 nu beschikbaar in de App Store: mooiste game op iOS

Monument Valley is nog steeds een van de meest opvallende mobiele games. De graphics weten je namelijk meteen te betoveren. Nu kun je weer de magische wereld instappen, want Monument Valley 2 staat nu in de App Store.

Monument Valley 2

Monument Valley is nog steeds een van onze favoriete mobiele games. Het alweer uit 2014 stammende spelletje combineert schitterende, maar dan ook echt schitterende tekeningen met intrigerende puzzels. Het enige nadeel wat we kunnen bedenken is dat het spelletje veel te kort was.

Monument Valley 2

Fans vragen dan ook al jaren om een vervolg. De ontwikkelaars van Monument Valley konden echter niks beloven. Het afgelopen jaar waren ze echter wel heel stil, waardoor men toch begon te speculeren dat er een sequel aan zou komen.

En ja hoor, tijdens Apple’s jaarlijkse WWDC-keynote werd geheel onverwachts Monument Valley 2 aangekondigd. Dat niet alleen, de unieke puzzelgame is ook direct beschikbaar in de App Store. Voor 4.99 euro kun je de prachtige game op je iPhone of iPad downloaden.

Volgens Apple is Monument Valley 2 exclusief beschikbaar in de App Store. De originele Monument Valley was wel beschikbaar op Google Play, dus het is niet duidelijk of het om een Super Mario Run-achtige deal gaat, of dat het spelletje nooit naar de Play Store zal komen.

Nieuwe levels en verbeterde graphics

In Monument Valley 2 begeleid je opnieuw een moeder en haar kind op een reis door magische architectuur, kleurrijke werelden en geheime puzzels. Als speler manipuleer je de strak vormgegeven wereld om beide personages naar het einde te brengen.

Monument Valley 2

Naast nieuwe puzzels en mechanismes zijn ook de graphics sterk verbeterd. Op het grote scherm van je iPad komen de kleurrijke werelden extra goed tot hun recht. Eigenlijk doen de video’s en screenshots de levende levels uit Monument Valley 2 geen eer aan.

Helaas zijn het aantal levels weer vrij beperkt, dus bereid je erop voor om weer een aantal jaren te moeten wachten op meer content. Ach, zeker voor het prijskaartje van 4.99 euro is Monument Valley het wachten absoluut waard!

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters