De originele Moto 360 krijgt geen Android Wear 2.0

Motorola heeft vandaag bekend gemaakt dat de originele Moto 360 helaas niet de update naar Android Wear 2.0 zal ontvangen.

Android Wear 2.0

De Moto 360
De Moto 360

Google heeft een aantal weken geleden Android Wear 2.0 aangekondigd tijdens zijn Google I/O conferentie. De eerste grote update voor het besturingssysteem voor smartwatches brengt een aantal interessante verbeteringen en vernieuwingen met zich mee. Zo is de gebruikers interface sterk verbeterd aan de hand van Google’s Material Design richtlijnen, kunnen handschriften worden herkend en krijgen gebruikers automatische fitness tracking. Daarnaast kunnen apps nu op zichzelf draaien, zonder dat er een smartphone in de buurt hoeft te zijn. Dat is dus vooral handig als je gaat hardlopen en je geen zware smartphone met je mee wil dragen.

Moto 360

Genoeg dus om naar uit te kijken, maar helaas is er ook slecht nieuws: de originele Moto 360, een van de populairste smartwatches, zal de update niet ontvangen. Dat maakte Motorola vandaag via Twitter bekend. Begin deze dag werd er een beveiligingsupdate uitgerold naar de smartwatch, waarop een fan op Twitter vroeg wanneer de originele Moto 360 ge├╝pdatet zal gaan worden naar Android Wear 2.0. Het antwoord van Motorola’s support team was kort en duidelijk: “Helaas zal de Moto360 1 Gen niet de nieuwe update naar 2.0 krijgen.”

Fragmentatie

Fragmentatie is een probleem dat Android al jarenlang teistert. Bedrijven brengen elk jaar samen honderden Android toestellen uit, waarvan minder dan de helft regelmatig updates blijft ontvangen. Dit heeft als gevolg dat slechts een zeer klein deel (10%) van alle Android smartphones op Android Marshmallow draait, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Ter vergelijking: 84% van alle iOS toestellen draait op de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem, iOS 9.

Nu is dat natuurlijk een kromme vergelijking omdat er veel en veel minder verschillende iPhone’s en iPad’s bestaan, maar dat maakt de situatie er niet minder schrijnend op. Zullen Android Wear smartwatches hetzelfde probleem krijgen? Voor we dat soort conclusies kunnen gaan trekken zullen we nog een aantal jaar moeten wachten. Eerste generaties van nieuwe producten zijn bijna altijd niet echt toekomst proof, juist omdat het op het moment van ontwikkelen nog niet duidelijk welke kant de markt precies op zal gaan.

Bron: Twitter

 

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters