Zo ziet de nieuwe Moto G4 er uit

Gelekte foto’s tonen de nieuwe Moto G4 in vol ornaat. Vooral de achterkant van het langverwachte toestel valt erg op.

Motorola

Motorola wist de afgelopen jaren met de Moto G een goede smartphone af te leveren voor een lage prijs. Ook nu die markt bestormd is door goedkopere merken zoals OnePlus en Huawei blijft de Moto G een uitstekende keuze, maar de smartphone van Motorola is wel aan een update toe. Lenovo heeft het afgelopen half jaar geen nieuwe Moto smartphones meer aangekondigd, en na het vertrek van Rick Osterloh en een rigoureuze reorganisatie binnen het bedrijf bleef het dan ook even de vraag wat Lenovo in de toekomst van plan is met het in 2013 overgenomen smartphone merk. Afgelopen januari leek het er even op dat het Lenovo geen goedkopere smartphones meer wil uitbrengen.

Dankzij competitieve specificaties, een lage prijs en stock Android was de Moto G lijn de afgelopen jaren Lenovo’s belangrijkste smartphone. Aan het begin van dit jaar beweerde een anonieme medewerker van Lenovo al dat de nieuwe Moto G4 een vingerprintscanner zou gaan krijgen, en dat Lenovo in 2016 enkel smartphones uit wil gaan brengen met een scherm van 5-inch of groter. Sindsdien is de smartphone meerdere malen te zien geweest op gelekte foto’s, maar steeds was het niet zeker of het nou om de verwachte Moto X3 of toch om de Moto G4 ging. Ook waren de foto’s vaak zeer onscherp, waardoor de details lastig te onderscheiden waren. Vandaag is daar echter verandering in gekomen met nieuwe gelekte foto’s van de Moto G4 waarop de smartphone in zijn volle glorie te zien is.

Moto G4

Vooral de vingerprintscanner aan de voorkant van het toestel valt op. Het bekende Twitter account @evleaks plaatste gisteren al een foto waarop te zien was dat de scanner vierkant was, wat nu wordt bevestigd door de nieuwe foto’s. Ook is het duidelijk dat het inderdaad om een grotere smartphone gaat, waarmee het er op lijkt dat Lenovo inderdaad enkel grotere smartphones uit gaat brengen. Onlangs dook er echter een Moto G4 Plus op, wat er op zou kunnen wijzen dat er twee varianten van het toestel zijn, en dat dit de grotere variant is.

Moto G4 lek Moto G4 Lek

Vreemd genoeg is er een microfoon te zien aan de rechterkant van de vingerprintscanner. Normaliter worden microfoons aan de onderkant van een smartphone geplaatst, of op een andere plek waar het minder op valt.

Opvallende achterkant

De eerdere gelekte foto’s toonden telkens de voorkant van het nieuwe toestel, wat betekent dat dit de eerste keer is dat we de achterkant zien. Wat gelijk opvalt is het compleet nieuwe ontwerp. Motorola’s (nu Lenovo) Moto telefoons stonden bekend om de vaak kleurrijke en uniek vormgegeven achterkanten, die gebruikt werden voor vrijwel elke Moto smartphone. Het nieuwe ontwerp heeft er nog wel iets van weg dankzij het verticale camera paneel, maar de matte finish van de vorige Moto G’s is afwezig. Dit keer lijkt Lenovo voor een zwart en glazen camera paneel gekozen te hebben. De camera is onder een bepaalde sensor geplaatst, en ernaast is een dual LED flash te zien.

De Moto G
De Moto G

Andere textuur

De textuur van de achterkant van de Moto G4 is ook compleet veranderd. Beter gezegd: het gebrek aan textuur. De achterkant van de nieuwe Moto G4 lijk namelijk compleet glad te zijn, in tegenstelling tot de diagonale lijnen die je op de achterkant van de huidige Moto smartphones terug vindt. De grote vraag is dan ook: blijft Lenovo doorgaan met alle aanpassingsmogelijkheden die Motorola aan de consument aanbood? Als je een Moto smartphone koopt kun je vaak zelf de kleuren, patronen en de materialen van je toestel zelf uitkiezen. Het is juist een punt waarmee Lenovo zich van de concurrentie kan onderscheiden.

Nu de smartphone in vol ornaat op gelekte foto’s te zien is lijkt het er op dat Lenovo de Moto G4 binnenkort aan zal gaan kondigen. Een anonieme bron noemt juli, terwijl er eerder voorspeld werd dat Lenovo de nieuwe Moto G4 in juni aan wil gaan kondigen.

Bron: NWE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

OnePlus 5T pers

OnePlus 5T is officieel onthuld: gloednieuw design, vertrouwde prijskaartje lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Verrassing: Samsung brengt niet twee, maar drie Galaxy S9-modellen uit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters