Moto G5 Plus heeft ‘beste camera in prijsklasse’ door speciale reden

Met de zojuist aangekondigde Moto G5 en G5 Plus zagen we een toestel in een aluminium jasje. Ook hebben we tijdens de presentatie een aantal camera-voorbeelden gekregen. Nu blijkt het dat de Moto G5 Plus de beste camera heeft in zijn prijsklasse. Dit kan kloppen, omdat het toestel mogelijk de sensor van de Samsung Galaxy S7 heeft.

Moto G5 Plus

Samen met de reguliere Moto G5 is de Moto G5 Plus gisteren aangekondigd op het Mobile World Congress, wat nog steeds in volle gang is. Beide toestellen hebben een volledig metalen behuizing met 3GB aan werkgeheugen. Net als bij andere Plus-toestellen verschilt ook bij de Moto G5 de grootte van het scherm met die van het Plus-model. De Moto G5 heeft een 5-inchscherm met een resolutie van Full-HD. De Moto G5 Plus heeft een gelijke resolutie, maar een ietwat groter scherm van 5,2 inch.

Motorola Moto G5 Plus

Onder de motorkap is er nog meer verschil. De Moto G5 draait op een Snapdragon 430-processor, terwijl de Snapdragon 625-processor de Plus-variant draaiend houdt. Zoals gezegd hebben beide toestellen 3GB RAM. Ook de accucapaciteit is bij de Plus-versie iets groter met een grootte van 3000mAh. De reguliere versie heeft een accu met een capaciteit van 2800mAh. Beide toestellen hebben een dualsim-functie.

S7-camera?

Als we naar de camera kijken wordt het interessant, zeker voor een toestel van nog geen driehonderd euro. De Moto G5 heeft een 13-megapixelcamera, terwijl de Moto G5 Plus een 12-megapixelcamera heeft aan de achterkant. Veel mensen denken dat de camera beter is als het meer megapixel heeft. Dit blijkt echter zeker niet zo te zijn. De camera van de Moto G5 Plus heeft dan wel ‘maar’ 12 megapixel, maar de pixels zijn 1,4 nanometer en de diafragma heeft een opening van f/1.7. Dit is vergelijkbaar met die van de Galaxy S7 en het is zelfs mogelijk dat dit zelfs dezelfde sensor is.

Dit kan dus betekenen dat de foto’s van de Moto G5 Plus er (ongeveer) hetzelfde uit gaan zien als die van de Galaxy S7. Nu is hardware natuurlijk niet alles en kan er nog van alles gebeuren in de camera-software. Toch hebben we al een paar indrukwekkende foto’s gezien, al waren er veel van Lenovo zelf. Deze moet je dus vaak met een korrel zout nemen.

Beschikbaarheid

Zowel de Moto G5 als de Moto G5 Plus zijn vanaf begin maart te bestellen bij verschillende winkels. De Moto G5 zal voor €199,- over te toonbank gaan, terwijl de Moto G5 Plus €279,- zal gaan kosten.

Bron: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters