5 redenen om (niet) voor de Motorola Moto G5 te kiezen

De Moto G5 heeft wat het uiterlijk betreft veel weg van zijn grotere Moto G5 Plus broer en kan gezien worden als de wat meer budget versie van de twee. Hij komt met specificaties waar je je dagelijkse social media activiteiten mee kunt verrichten, maar is zeker geen premium toestel. Toch komt hij ook met wat leuke features. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Moto G5 te gaan.

Verwijderbare batterij

Steeds meer smartphonemakers kiezen ervoor om niet meer te gaan voor verwijderbare batterijen en hebben daar zo hun redenen voor. Als gebruiker is het echter fijner om de batterij van je smartphone wel makkelijk te kunnen verwijderen. Zo kun je hem dan bijvoorbeeld makkelijk vervangen wanneer hij kapot is of hem verwisselen met een volle wanneer hij leeg is. De Moto G5 komt gelukkig nog met een verwijderbare batterij, wat één van de grote voordelen van het toestel is.

Moto G5

Premium Moto design

Hoewel de Moto G5 natuurlijk geen premium toestel is, ziet hij er alles behalve goedkoop uit. Voor het uiterlijk heeft Moto afgekeken bij de meer high-end Moto Z. Het toestel is uitgerust met een frame van Aluminium 6000 en de achterkant heeft een metallic uiterlijk. Deze is helaas wel niet echt van metaal, maar van een hard soort plastic met een metaalachtig uiterlijk. Dit zou voor sommige gebruikers een nadeel kunnen zijn, maar aan de andere kant wordt dit ook weer gecompenseerd door de lage prijs van de smartphone zodat alles weer in balans is.

Snelle Camera

Het toestel is uitgerust met een 13 megapixel camera aan de achterkant met Phase Detection Autofocus. Hiermee kun je snel je foto’s gefocust krijgen. Verder komt de camera app met een paar premium features, zoals het kunnen aanpassen van de witbalans, de sluitertijd en de ISO waarde. Overdag maak je prima foto’s met de Moto G5, maar helaas is het ’s avonds weer een ander verhaal.

Moto G5

Camera niet geschikt voor slechte verlichting

De camera lijkt er namelijk niet helemaal op gebouwd te zijn om ook onder wat minder verlichte omstandigheden de beste resultaten te leveren. Je krijg dan helaas te maken met de bekende boosdoeners, zoals ruis en wazige foto’s. Dus als je vaak foto’s maakt wanneer je ’s avonds uitgaat, is dit misschien niet de meest geschikte smartphone.

Moto G5

Geen USB-C poort

De meeste smartphones komen tegenwoordig met een USB-C poort om op te laden of om bijvoorbeeld een koptelefoon op aan te sluiten. Om muziek te luisteren komt de Moto G5 gelukkig nog met een 3.5mm poort, maar een nadeel is helaas wel dat het toestel niet is uitgerust met een USB-C poort. Om op te laden gebruik je namelijk een microUSB 2.0 poort. Dat is wat minder handig om verschillende redenen. USB-C is op het moment de standaard aan het worden en als je bijvoorbeeld bij een vriend op bezoek bent, is de kans vrij klein dat hij een microUSB 2.0 oplader voor je heeft om te lenen. Als hij een Android toestel heeft, is de kans echter groot dat je wel zijn USB-C oplader zou kunnen gebruiken welke helaas niet in je Moto G5 zou passen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters