Moto G6: vijf nieuwe features om je op te verheugen

De Moto G6 is een tijdje geleden al gelanceerd in Brazilië en heel binnenkort hebben we hem ook in Nederland. Als je alvast actie wilt ondernemen, kun je hem zelfs al bestellen bij verschillende providers. Hij komt met verschillende upgrades ten opzichte van de Moto G5. Dit zijn vijf nieuwe features, die je bij het nieuwe toestel kunt verwachten.

Moderner design

Als we de Moto G6 vergelijken met zijn voorganger, valt op dat Lenovo voor een iets moderner design is gegaan. Het toestel heeft de populaire beeldverhouding van 18:9 gekregen, om net wat lekkerder naar je filmpjes te kijken. Daarnaast lijken de randen boven en onder het display wat smaller te zijn geworden en ook de vingerafdrukscanner/homeknop heeft een wat plattere vorm gekregen dan bij de Moto G5. Aan de bovenkant lijkt geen plek meer te zijn voor het Motorola logo en is ervoor gekozen hem naar de onderste rand te verhuizen.

Moto G6

Dubbele camera

Waar de Moto G5 met een enkele 13 megapixel camera kwam, heeft de G6 net zoals een G5s een dubbele camera gekregen. De cameramodule is uitgerust met een 12 megapixel en 5 megapixel lens met een f/1.8 lensopening. Ook de selfiecamera heeft een upgrade gekregen en is van 5 megapixel gegaan naar een 8 megapixel sensor.

Moto G6 smartphone

Camera trucjes

Behalve de hardware, heeft ook de camerasoftware een boost gekregen. Het toestel is nu uitgerust met geavanceerde imaging software om met je foto’s te spelen. Zo heb je een feature om een selectieve focus in te stellen nadat je een foto hebt gemaakt. Zo kun je een gedeelte van de foto kiezen dat scherp moet zijn en de rest daaromheen vervagen. Er zijn ook allerlei filters voor je gezicht en je kunt actieve foto’s maken, waarbij er voor en na een shot een klein stukje video wordt opgenomen.

Moto G6

Glazen achterkant

Aan de achterkant van de Moto G6 vinden we 3D glas. Bij de Moto G5 was alleen de voorkant voorzien van glas en moesten we het aan de achterkant doen met een aluminium behuizing. Met glas aan de achterkant ligt het toestel net wat lekkerder in de hand en geniet je er meer van om het te gebruiken. Het zorgt ook voor een meer premium look.

Moto G6 met Face Unlock

Bij de Moto G5 kon je je vinger gebruiken om het toestel te ontgrendelen en aan de G6 is er ook nog een Face Unlock feature toegevoegd. Hoewel veel toestellen al kwamen met een gezichtscanner, is Face Unlock opeens behoorlijk populair geworden sinds de komst van de iPhone X. De G6 maakt wel geen 3D scan van je hoofd, maar het is een leuke toevoeging.

Naast de Moto G6 komt Motorola ook met de Moto G6 Play en Moto G6 Plus. De smartphonemaker focust vooral op het display, het design en het vermogen.

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters