Vijf redenen om (niet) voor de Moto G6 te gaan

De Moto G6 werd eerst in Brazilië onthuld, maar nu is hij gelukkig ook in Nederland beschikbaar. Het is een midranger, maar komt met verschillende premium features. Motorola heeft zijn best gedaan om je echt waar voor je geld te geven. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Motorola Moto G6 te gaan.

Dubbele camera met leuke features

Waar de G5 nog kwam met een enkele camera aan de achterkant is de Moto G6 uitgerust met een mooie f/1.8 dubbele camera. De module bestaat uit een 13 megapixel en een 12 megapixel lens, waarmee je mooie foto’s kunt maken. Dankzij de bijbehorende geavanceerde imaging software maak je daarna je foto’s nog een tikkeltje beter dan ze al waren. Ook de voorste camera heeft een boost gekregen van een 5 megapixel lens, naar een 8 megapixel sensor. Deze helpt je ook meteen bij het ontgrendelen van het toestel via Face Unlock.

Moto G6

Mooi display

De Moto G6 komt met een 5,7 FHD+ IPS LCD scherm met een beeldverhouding van 18:9, wat hem perfect maakt om je filmjes op te bekijken. Vaak wordt er bij midranger bespaard op het display om het toestel goedkoper te maken, maar Motorola heeft ervoor gezorgd dat je iets moois hebt om naar te kijken. Standaard is het wel niet het helderste scherm en is hij ingesteld om kleuren enigszins blauwig en koel weer te geven. Maar je kunt de settings induiken om dit aan te pakken als het je stoort.

Lange batterijlevensduur

Motorola is trots op het feit dat de batterij van de Moto G6 behoorlijk lang mee zou gaan. Hoe lang is behoorlijk lang? Volgens de officiële specificaties gaat hij de hele dag gewoon mee. Mocht de 3.000mAh batterij dan op een gegeven moment toch op zijn, kun je binnen minuten weer uren aan power toevoegen aan de batterijlevensduur. Het toestel wordt geleverd met een TurboPower oplader.

Motorola Moto G6

Beperkte opslagruimte op Moto G6

Waar je normaal gesproken de opslagruimte van de meeste Android toestellen via een microSD kaartje kunt vergroten tot 256GB, is dat bij de G6 “maar” 128GB. Als je opslagruimte dan op is, moet je dingen verwijderen of verplaatsen naar een cloud. Standaard zijn er twee opslagversies, waarbij je of 32GB of 64GB aan ruimte krijgt voor je apps, video’s en foto’s.

Moto G6 smartphone

Klein werkgeheugen

Ook het werkgeheugen lijkt wat aan de kleine kant, maar aan de andere kant hebben we het wel over een middenklasser. Je kunt kiezen tussen 3GB of 4GB aan werkgeheugen om je toestel vooruit te helpen. Tegenwoordig is het bij veel toestellen ook mogelijk om te gaan voor 6GB en soms zelfs ook 8GB. Als je gewend bent aan zware apps, die je tegelijkertijd open hebt, is de Moto G6 misschien niet helemaal voor jou.

Behalve de Moto G6, heeft motorola ook meteen een Moto G6 Play en Moto 6 Plus uitgebracht. De nieuwe toestellen zouden slimmer dan ooit zijn.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters