Motorola Moto G5S en Moto G5S Plus onthuld: flinke upgrades

Motorola heeft twee nieuwe smartphones onthuld. Het gaat om de Motorola Moto G5S en Moto G5S Plus. Zijn de upgrades de moeite waard?

Maak kennis met de Motorola Moto G5S en Moto G5S Plus

Motorola heeft verbeterde versies van de Moto G5 en Moto G5 Plus onthuld, twee smartphones die eerder dit jaar werden gelanceerd. Maak kennis met de Moto G5S en de Moto G5S Plus.

De Moto G5S en Moto G5S Plus zijn groter dan de G5 en G5 Plus, en hebben een hoogwaardige metalen behuizing. De Moto G5S heeft een 5.2-inch 1080p scherm, in tegenstelling tot het 5-inch 1080p scherm van de normale Moto G5.

Motorola Moto G5S Plus

Ook de batterij van het toestel is iets groter geworden: 3000 mAh in plaats van 2800 mAh. Ook het werkgeheugen en opslaggeheugen hebben een upgrade gekregen, naar respectievelijk 3GB en 32GB.

Aan de achterkant van het toestel zit nu een 16MP camera. Voor de rest komen de specificaties van de Motorola G5S overeen met die van zijn goedkopere broertje. Dan hebben we het dus over een Snapdragon 430 processor en een 5MP selfiecamera.

De Moto G5S Plus is met zijn 5.5-inch 1080p scherm de grootste Moto G-smartphone tot nu toe. De normale Moto G5 Plus heeft een 5.2-inch scherm. Ook is het de eerste Moto G met een (13MP) dubbele camera aan de achterkant.

De dubbele camera kan foto’s nemen met geblurde achtergronden. Ook de selfiecamera heeft een upgrade gekregen, van 5MP naar 8MP. Consumenten kunnen kiezen uit 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen, of 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. De Snapdragon 625 en de 3000 mAh batterij zijn hetzelfde gebleven.

Motorola Moto G5S Plus

Prijzen en beschikbaarheid

Al met al zijn het dus interessante upgrades voor smartphones die al indruk maakten. Ook nu weet Motorola een aantrekkelijk prijskaartje te hanteren: de Moto G5S komt binnenkort voor 249 euro naar Nederland.

De Moto G5S Plus gaat 299 euro kosten. Daarmee zijn beide modellen vijftig euro duurder dan hun voorgangers. Het is op het moment van schrijven niet duidelijk of de nieuwere modellen hun goedkopere broertjes gaan vervangen.

Bron: Motorola Blog

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters