Motorola Moto G5S en Moto G5S Plus onthuld: flinke upgrades

Motorola heeft twee nieuwe smartphones onthuld. Het gaat om de Motorola Moto G5S en Moto G5S Plus. Zijn de upgrades de moeite waard?

Maak kennis met de Motorola Moto G5S en Moto G5S Plus

Motorola heeft verbeterde versies van de Moto G5 en Moto G5 Plus onthuld, twee smartphones die eerder dit jaar werden gelanceerd. Maak kennis met de Moto G5S en de Moto G5S Plus.

De Moto G5S en Moto G5S Plus zijn groter dan de G5 en G5 Plus, en hebben een hoogwaardige metalen behuizing. De Moto G5S heeft een 5.2-inch 1080p scherm, in tegenstelling tot het 5-inch 1080p scherm van de normale Moto G5.

Motorola Moto G5S Plus

Ook de batterij van het toestel is iets groter geworden: 3000 mAh in plaats van 2800 mAh. Ook het werkgeheugen en opslaggeheugen hebben een upgrade gekregen, naar respectievelijk 3GB en 32GB.

Aan de achterkant van het toestel zit nu een 16MP camera. Voor de rest komen de specificaties van de Motorola G5S overeen met die van zijn goedkopere broertje. Dan hebben we het dus over een Snapdragon 430 processor en een 5MP selfiecamera.

De Moto G5S Plus is met zijn 5.5-inch 1080p scherm de grootste Moto G-smartphone tot nu toe. De normale Moto G5 Plus heeft een 5.2-inch scherm. Ook is het de eerste Moto G met een (13MP) dubbele camera aan de achterkant.

De dubbele camera kan foto’s nemen met geblurde achtergronden. Ook de selfiecamera heeft een upgrade gekregen, van 5MP naar 8MP. Consumenten kunnen kiezen uit 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen, of 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. De Snapdragon 625 en de 3000 mAh batterij zijn hetzelfde gebleven.

Motorola Moto G5S Plus

Prijzen en beschikbaarheid

Al met al zijn het dus interessante upgrades voor smartphones die al indruk maakten. Ook nu weet Motorola een aantrekkelijk prijskaartje te hanteren: de Moto G5S komt binnenkort voor 249 euro naar Nederland.

De Moto G5S Plus gaat 299 euro kosten. Daarmee zijn beide modellen vijftig euro duurder dan hun voorgangers. Het is op het moment van schrijven niet duidelijk of de nieuwere modellen hun goedkopere broertjes gaan vervangen.

Bron: Motorola Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters