Moto Z2 Force heeft ook last van jelly scrolling

Je kunt je vast de ophef van twee maanden geleden nog wel herinneren over het zogenaamde jelly scrolling effect bij de OnePlus 5. Dit vreemde blubber effect verstoorde de scroll ervaring van menig gebruiker met de nieuwe handset. Nu lijkt het erop dat jelly scrolling echt een thing aan het worden is. Ook gebruikers van de Motorola Moto Z2 Force blijken last te hebben van dit nieuwe fenomeen.

XDA gebruiker filmt jelly effect

Daniel Marchena, een XDA Developers gebruiker, nam de moeite om het effect te filmen en te posten op het forum van de site. Hij geeft aan dat het jelly effect het beste zichtbaar is wanneer je kijkt naar het woord Display op zijn scherm.

Display Motorola Z2 Force ondersteboven

Marchena merkt ook dat het erop lijkt dat het scherm zich in de tegenovergestelde richting ververst dan bij de Samsung Galaxy S8+. Bij de Galaxy S8+ ververst het scherm zoals het hoort, wat zou betekenen dat het scherm van de Motorola Z2 Force ondersteboven zou zijn geplaatst. Dit bleek uiteindelijk ook het probleem te zijn bij de OnePlus 5. Hier was het display ondersteboven geplaatst om ruimte te maken voor de dual camera setup. Overigens bleek uit een enquête dat het grootste gedeelte van de OnePlus 5 gebruikers het jelly scrolling effect in eerste instantie helemaal niet heeft bemerkt.

Motorola Moto Z2 Force heeft ook last van jelly scrolling effect

Al eerder kregen Motorola gebruikers te maken met jelly scrolling

Als laatste merkt Marchena ook nog op dat er in het verleden meerdere Motorola toestellen geweest zijn, waarbij het jelly scrolling effect ook al optrad. Dit is echter nooit zo groots naar boven gekomen als bij de OnePlus 5. Sinds de ophef over de OnePlus 5 lijken echter steeds meer Motorola gebruikers ook naar voren te komen met hetzelfde probleem. OnePlus heeft nog geen passende oplossing gevonden voor het jelly scrollen. Het is de vraag of Motorola het fenomeen beter zal aanpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters