Moto Z2 Force heeft ook last van jelly scrolling

Je kunt je vast de ophef van twee maanden geleden nog wel herinneren over het zogenaamde jelly scrolling effect bij de OnePlus 5. Dit vreemde blubber effect verstoorde de scroll ervaring van menig gebruiker met de nieuwe handset. Nu lijkt het erop dat jelly scrolling echt een thing aan het worden is. Ook gebruikers van de Motorola Moto Z2 Force blijken last te hebben van dit nieuwe fenomeen.

XDA gebruiker filmt jelly effect

Daniel Marchena, een XDA Developers gebruiker, nam de moeite om het effect te filmen en te posten op het forum van de site. Hij geeft aan dat het jelly effect het beste zichtbaar is wanneer je kijkt naar het woord Display op zijn scherm.

Display Motorola Z2 Force ondersteboven

Marchena merkt ook dat het erop lijkt dat het scherm zich in de tegenovergestelde richting ververst dan bij de Samsung Galaxy S8+. Bij de Galaxy S8+ ververst het scherm zoals het hoort, wat zou betekenen dat het scherm van de Motorola Z2 Force ondersteboven zou zijn geplaatst. Dit bleek uiteindelijk ook het probleem te zijn bij de OnePlus 5. Hier was het display ondersteboven geplaatst om ruimte te maken voor de dual camera setup. Overigens bleek uit een enquête dat het grootste gedeelte van de OnePlus 5 gebruikers het jelly scrolling effect in eerste instantie helemaal niet heeft bemerkt.

Motorola Moto Z2 Force heeft ook last van jelly scrolling effect

Al eerder kregen Motorola gebruikers te maken met jelly scrolling

Als laatste merkt Marchena ook nog op dat er in het verleden meerdere Motorola toestellen geweest zijn, waarbij het jelly scrolling effect ook al optrad. Dit is echter nooit zo groots naar boven gekomen als bij de OnePlus 5. Sinds de ophef over de OnePlus 5 lijken echter steeds meer Motorola gebruikers ook naar voren te komen met hetzelfde probleem. OnePlus heeft nog geen passende oplossing gevonden voor het jelly scrollen. Het is de vraag of Motorola het fenomeen beter zal aanpakken.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters