Moto Z2 Play gecertificeerd: uiterlijk en specificaties bekend

De Moto Z2 Play is in China gecertificeerd door de TENAA. Daardoor zijn alle specificaties bekend, evenals het uiterlijk van het toestel.

Moto Z2 Play krijgt kleinere batterij

De Moto Z Play maakte vorig jaar indruk. De combinatie tussen een flinke 3510 mAh batterij en de zuinige Snapdragon 625 chipset leverde een indrukwekkende accuduur op.

Hoe innovatief smartphones ook worden, het blijft irritant als je continu je toestel aan de oplader moet hangen. De Moto Z Play maakte daar grote stappen in, maar het lijkt erop dat diezelfde stappen teniet worden gedaan door de opvolger: de Moto Z2 Play.

Moto Z2 Play

De Moto Z2 Play is onlangs gecertificeerd door de Chinese instantie TENAA. Daardoor weten we nu precies hoe de Moto Z2 Play (XT1710) eruit gaat zien. Ook zijn de precieze specificaties nu bekend.

Een van die specificaties is een 2820mAh batterij. Daarmee is de capaciteit van de batterij dus met twintig procent verminderd. Wat de Moto Z Play zo uniek maakte is daarmee verloren gegaan. Althans, op papier.

Rest van de specificaties

Laten we de rest van de specs ook even doornemen. De Moto Z2 Play heeft een 5.5-inch scherm met een resolutie van 1080 x 1920, net zoals zijn voorganger. Onder de motorkap zit de eveneens zuinige Snapdragon 626 in combinatie met 4GB aan werkgeheugen.

Daarnaast hebben gebruikers beschikking over 64GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant zit nu een 12MP camera, in plaats van de 16MP camera van vorig jaar. Dat hoeft echter niet te betekenen dat het om een slechtere camerasensor gaat.

Moto Z2 familie
De Moto Z2, Moto Z2 Force, Moto Z2 Play

De foto’s tonen een strak toestel, waarbij net zoals bij de Moto Z2 Force meteen de ovalen vingerafdrukscanner opvalt. Vorig jaar hadden alle toestellen van Motorola namelijk een vierkante vingerafdrukscanner.

De kans is groot dat de Moto Z2 Play zeer binnenkort zal worden aangekondigd. De certificering door TENAA is namelijk de laatste stap die genomen moet worden voor de lancering.

Het wordt interessant hoe fans op de specificaties gaan reageren, want ondanks de flinke upgrades blijft het toch de kleinere batterij die opvalt. Check hier de renders van de Moto Z2 Force.

Bron: AndroidCrunch

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters