Motorola: “Alle high-end smartphones krijgen Webtop”

Tijdens een vergadering voor investeerders heeft de CEO van Motorola bekend gemaakt dat al haar high-end smartphones in de toekomst Webtop krijgen. Daarmee kunnen smartphones van Motorola omgetoverd worden tot een desktop computer.

Motorola Atrix Webtop

Producent Motorola Mobile hield vorige week een vergadering voor investeerders om zo haar financiële prestaties en toekomstplannen persoonlijk te kunnen toelichten. CEO Sanjay Jha wist aan de analisten te melden dat de software die op de Motorola Atrix te vinden is, ook naar andere high-end smartphones van de producent zal gaan komen. Hiermee wil de producent een alternatief bieden voor laptops en desktop computers.

Motorola Webtop is een softwarepakket dat zich automatisch activeert zodra een toestel van Motorola in aan desktop accessoires wordt geklikt zoals een laptopstand. De software tovert zich dan zelf om tot een volwaardig desktop os waarmee geïnternet kan worden via de Firefox-browser. Daarnaast kunnen er ook andere applicaties voor tekstverwerken geïnstalleerd worden. Webtop is gebaseerd op Linux en door de producent zelf ontwikkeld.

In combinatie met het Android OS is het volgens Motorola de ideale vervanger voor computers en zal de producent dan ook verschillende accessoires gaan verkopen om dit mogelijk te maken. Zo zal een scherm met een dockingstation, en een toetsenbord geïntroduceerd worden voor thuis, en een laptopscherm en toetsenbord voor onderweg. Vooralsnog is de Atrix niet aangekondigd voor Nederland.

Sanjay Jha wist ook te bevestigen dat Motorola met een 8.9-inch tablet zal komen om de Motorola Xoom te ondersteunen. De producent durfde niet te zeggen wanneer we de tablet kunnen gaan verwachten, maar wel riep Motorola de verwachting op dat de prijzen van tablets zullen dalen in de toekomst.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters