Motorola: “Alle high-end smartphones krijgen Webtop”

Tijdens een vergadering voor investeerders heeft de CEO van Motorola bekend gemaakt dat al haar high-end smartphones in de toekomst Webtop krijgen. Daarmee kunnen smartphones van Motorola omgetoverd worden tot een desktop computer.

Motorola Atrix Webtop

Producent Motorola Mobile hield vorige week een vergadering voor investeerders om zo haar financiële prestaties en toekomstplannen persoonlijk te kunnen toelichten. CEO Sanjay Jha wist aan de analisten te melden dat de software die op de Motorola Atrix te vinden is, ook naar andere high-end smartphones van de producent zal gaan komen. Hiermee wil de producent een alternatief bieden voor laptops en desktop computers.

Motorola Webtop is een softwarepakket dat zich automatisch activeert zodra een toestel van Motorola in aan desktop accessoires wordt geklikt zoals een laptopstand. De software tovert zich dan zelf om tot een volwaardig desktop os waarmee geïnternet kan worden via de Firefox-browser. Daarnaast kunnen er ook andere applicaties voor tekstverwerken geïnstalleerd worden. Webtop is gebaseerd op Linux en door de producent zelf ontwikkeld.

In combinatie met het Android OS is het volgens Motorola de ideale vervanger voor computers en zal de producent dan ook verschillende accessoires gaan verkopen om dit mogelijk te maken. Zo zal een scherm met een dockingstation, en een toetsenbord geïntroduceerd worden voor thuis, en een laptopscherm en toetsenbord voor onderweg. Vooralsnog is de Atrix niet aangekondigd voor Nederland.

Sanjay Jha wist ook te bevestigen dat Motorola met een 8.9-inch tablet zal komen om de Motorola Xoom te ondersteunen. De producent durfde niet te zeggen wanneer we de tablet kunnen gaan verwachten, maar wel riep Motorola de verwachting op dat de prijzen van tablets zullen dalen in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Fuzzillogic -

    Blah. Dat "webtop" is niet meer dan een tooltje om wat dingetjes te synchroniseren tussen de mobiel en de laptop.

    Van [url=http://www.infoworld.com/print/152843]Infoworld over de Atrix 4G[/url]:
    Once I finally completed the setup, I was able to actually use the Atrix in its "lite" PC mode. It quickly became clear the the Atrix doesn't quite fit the "post-PC" vision [10] of a mobile device being your core computer. When you dock the Atrix, the Firefox browser and other dock-provided services aren't running from the Atrix but instead from a stripped-down Linux PC inside the dock.

    Ik vond het concept cool: een mobiel die je met een relatief goedkoop "dumb" scherm en toetsenbord kunt omtoveren tot netbook. Maar helaas je wordt gewoon weer bedonderd. De mobiel is %$^%@ niet veel meer dan een verkapte dongle voor de "laptop". 🙁

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters