Motorola boekt licht verlies

Motorola Mobility, de mobiele tak van het bedrijf die binnenkort voor 12,5 miljard dollar wordt overgenomen door Google, heeft een licht verlies geleden in het derde kwartaal. Het bedrijf leverde 32 miljoen dollar in.

Motorola Droid RAZR

Motorola Mobility wordt daadwerkelijk ergens eind dit jaar of begin volgend jaar overgenomen door Google. Het zoekbedrijf kocht de telefoonfabrikant vooral vanwege zijn enorme patentenportefeuille, waarmee Google zijn mobiele besturingssysteem Android wil beschermen tegen de niet aflatende juridische aanvallen door Apple en Microsoft.

Met Motorola is het het afgelopen kwartaal niet zo best gegaan, want er is verlies geleden. Op de totale omzet van 3,26 miljard dollar valt het verlies van 32 miljoen dollar echter wel mee, en er moet ook bij bedacht worden dat verreweg het meeste geld ging zitten in afschrijvingen van oude zaken die niets met de productie en verkoop van smartphones te maken heeft. Houd je die afschrijvingen enzo erbuiten, dan verdiende Motorla juist ongeveer 32 miljoen dollar.

De omzet is tien procent gestegen in het derde kwartaal en dat is een aardig resultaat. Straks gaat het bedrijf als redelijk zelfstandige dochteronderneming verder binnen Google, waarbij het moederbedrijf de andere producenten van Androidtelefoons heeft moeten verzekeren dat het mobiele OS voortaan niet voorbehouden blijft aan Motorola.

Het bedrijf bracht in het derde kwartaal 11,6 miljoen mobieltjes en nog eens 4,8 miljoen smartphones naar de winkels. Ook gingen er honderdduizend Xoom-tablets naar de winkels. Dat aantal, waarvan we dus niet weten of die tablets ook daadwerkelijk aan klanten zijn verkocht, is een zware tegenvaller. De iPad 2 is in de tabletbusiness nog altijd onverslaanbaar.

Het bedrijf verdient overigens het meeste geld met andere producten dan telefoons: set-top-boxen leverde Motorola Mobility 825 miljoen dollar op, wat overigens een daling is met tien procent vergeleken met een jaar geleden.

Bron: CNET

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters