Motorola boekt licht verlies

Motorola Mobility, de mobiele tak van het bedrijf die binnenkort voor 12,5 miljard dollar wordt overgenomen door Google, heeft een licht verlies geleden in het derde kwartaal. Het bedrijf leverde 32 miljoen dollar in.

Motorola Droid RAZR

Motorola Mobility wordt daadwerkelijk ergens eind dit jaar of begin volgend jaar overgenomen door Google. Het zoekbedrijf kocht de telefoonfabrikant vooral vanwege zijn enorme patentenportefeuille, waarmee Google zijn mobiele besturingssysteem Android wil beschermen tegen de niet aflatende juridische aanvallen door Apple en Microsoft.

Met Motorola is het het afgelopen kwartaal niet zo best gegaan, want er is verlies geleden. Op de totale omzet van 3,26 miljard dollar valt het verlies van 32 miljoen dollar echter wel mee, en er moet ook bij bedacht worden dat verreweg het meeste geld ging zitten in afschrijvingen van oude zaken die niets met de productie en verkoop van smartphones te maken heeft. Houd je die afschrijvingen enzo erbuiten, dan verdiende Motorla juist ongeveer 32 miljoen dollar.

De omzet is tien procent gestegen in het derde kwartaal en dat is een aardig resultaat. Straks gaat het bedrijf als redelijk zelfstandige dochteronderneming verder binnen Google, waarbij het moederbedrijf de andere producenten van Androidtelefoons heeft moeten verzekeren dat het mobiele OS voortaan niet voorbehouden blijft aan Motorola.

Het bedrijf bracht in het derde kwartaal 11,6 miljoen mobieltjes en nog eens 4,8 miljoen smartphones naar de winkels. Ook gingen er honderdduizend Xoom-tablets naar de winkels. Dat aantal, waarvan we dus niet weten of die tablets ook daadwerkelijk aan klanten zijn verkocht, is een zware tegenvaller. De iPad 2 is in de tabletbusiness nog altijd onverslaanbaar.

Het bedrijf verdient overigens het meeste geld met andere producten dan telefoons: set-top-boxen leverde Motorola Mobility 825 miljoen dollar op, wat overigens een daling is met tien procent vergeleken met een jaar geleden.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters