'Motorola brengt tien Android-telefoons uit'

Volgens analist Trip Chowdry van Global Equities Research heeft Motorola tien Android-telefoons op de planken staan. Deze telefoons zouden in de komende zes tot tien maanden uit moet gaan komen. De prijskaartjes die eraan hangen variëren van 39 tot en met 399 dollar. Deze prijzen zijn waarschijnlijk wel in combinatie met een abonnement.

Motorola LogoDe eerste Android-telefoon van Motorola werd op 10 september aangekondigd. Deze telefoon, de CLIQ, zal eerst in de Verenigde Staten uitgebracht worden. In de eerste week van oktober zou het toestel daar verkrijgbaar moeten zijn. Over een Europese release bestaan geruchten, maar er is nog niets concreets aangekondigd. Voor zijn Android-telefoons heeft Motorola een eigen schil gemaakt wat over het OS heenligt: MotoBLUR.

Trip Chowdry, analist van Global Equities Research, meldt dat er nog meer toestellen zullen volgen in de komende zes tot tien maand. In totaal zouden er tien Motorola-telefoons met Android moeten verschijnen. Chowdry beroept zich hierbij op bronnen uit de industrie die hij niet bij naam wil noemen.

Met prijzen variërend van 39 tot en met 399 dollar (in combinatie met een abonnement) wordt zowel de mid-end- als de high-endmarkt bediend. De verwachting is daarom ook dat Motorola in het duurdere segment gebruik zal maken high-end hardware gebasseerd op het Snapdragon-platform. Het is de verwachting dat de uitgelekte Motorola Sholes hiervan gebruik gaat maken.

Volgens analisten moeten de telefoons die uitgebracht worden met het Android OS Motorola helpen in het terugwinnen van hun marktaandeel. Over de laatste jaren is Motorola’s aandeel op de telefoonmarkt gezakt tot een magere 5,5% in het tweede kwartaal van 2009. Met het uitbrengen van tien telefoons en het ontwerpen van een eigen interface laat Motorola zelf ook duidelijk zien dat het de pijlen op Android richt. Een come-back is dus wellicht aanstaande.

Motorola Cliq 

Bron: BusinessWeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Danijel -

    Ik vind die prijs wel opvallend laag. Ik weet dat Google ooit is heeft aangegeven dat er inderdaad goedkope Android-telefoons zullen gaan komen maar dit is wel weer t andere uiterste 🙂

    1. Dominick -

      Aangezien Moto geen licentie voor de software hoeft te betalen (bij een bepaald pakket) kunnen ze dus gemakkelijk de features slecht en de prijs laag houden. Hoewel een touchscreen-telefoon van 39 euro wel heel extreem is…

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Samsung klaptelefoon

Samsung W2018 gelekt: high-end klaptelefoon met specificaties Galaxy S8 lees verder

Android Oreo OnePlus 3 OnePlus 3T

Surprise: Android 8.0 Oreo is nu beschikbaar voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T lees verder

Le Thi Xoan

Veertienjarig meisje geëlektrocuteerd door oplader iPhone 6 lees verder

iPhone 8 in hand

Vijf dingen die je meteen op je (nieuwe) smartphone moet instellen lees verder

Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters