Motorola Defy krijgt Android 2.2 Froyo-update

Bezitters van de Motorola Defy in Amerika melden dat hun toestel een update heeft gekregen naar Android 2.2 Froyo. Dat betekent dat Europese toestellen niet lang kunnen achterblijven, want de update zou in de hele wereld in het tweede kwartaal van dit jaar plaatsvinden. Nu dus, ongeveer.

Motorola Defy piano

De Defy is op de markt gebracht met Android 2.1 Eclair. Het stevige toestel, dat door ons met flink wat moeite is kapotgetest, krijgt de update naar Froyo ‘over the air’. Een verbinding met een computer is dus niet nodig voor deze update; die komt op het toestel zelf binnen.

Wie wil checken of de update al beschikbaar is voor zijn toestel, kan dat in de instellingen nakijken. Dat doe je door naar instellingen>over de telefoon>software-updates te gaan en vervolgens op ‘nu controleren’ te drukken.

Een Wi-Fi verbinding is aan te raden voor wie gaat updaten, want de download is 112 mb groot en komt dus draadloos binnen.

Met Froyo kunnen ook Defy-eigenaren genieten van nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen bijvoorbeeld apps naar de sd-kaart worden verplaatst, om het interne geheugen te ontlasten. Natuurlijk komt er ook een performance-boost met het nieuwe besturingssysteem mee.

Motorola heeft ook wat wijzigingen aan zijn eigen schil om Android aangebracht. Er zitten nieuwe ‘profielen’ in die gekozen kunnen worden, met elk weer drie nieuwe homescreens. Ook is LinkedIn nu ge├»ntegreerd met de contactenlijst en gaat het toestel over het algemeen beter om met de sociale media.

Bron: GSM Arena

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters