Motorola dist Apple en andere fabrikanten in nieuwe reclames: smaakvol?

Na Samsung heeft ook Motorola een appeltje met Apple en de rest van de concurrentie te schillen. Gaat het merk te ver, of is dit een mooie vergelijking?

Motorola pakt Apple aan in nieuwe reclame

Samsung probeerde onlangs in een nieuwe reclame af te rekenen met Apple. Het spotje vertelde het verhaal van een trouwe iPhone-gebruiker die langzaam begon te ontdekken dat het gras toch wat groener aan de overkant is. Het geheel stak smaakvol in elkaar, waardoor het goed uitpakte.

Motorola Z2 reclame Apple

Chinese fabrikanten weten niet altijd die grens te herkennen. Xiaomi zette onlangs belabberde tekeningen in om de iPhone X belachelijk te maken, en ook Huawei kan er wat van. Vandaag is een andere grote speler aan de beurt: Motorola. Het voormalige dochterbedrijf van Google richt zijn pijlen dit keer op de iPhone 8 Plus.

Dat moeten we niet vergeten: de iPhone X kost 1159 euro in Nederland, voor het basismodel. Bizarre prijzen. Daarom kun je ook niet elk andere toestel op de markt eerlijk met de iPhone X vergelijken. Zo kun je immers ook een Lamborghini naast een Volkswagen Golf zetten.

Moto Z2 vs iPhone 8

De Motorola Moto Z2 is dan ook eerder een concurrent van de iPhone 8 (Plus). In de twee nieuwe reclames van Motorola wordt getoond waarom de Moto Z2 beter is dan het toestel van Apple. Althans, dat beweert de fabrikant. De iPhone 8 wordt in de vergelijkingen niet letterlijk genoemd, maar de boodschap is duidelijk.

Motorola legt vooral de focus op zijn Moto Mods. Dat zijn modules die je op de Moto Z2 kunt klikken, van high-end speakers tot complete projectors. Daardoor kan de Moto Z2 in theorie een hoop meer dan de concurrentie, mits je een goedgevulde portemonnee hebt voor al die Mods.

Lang niet alle vergelijkingen pakken goed uit, waardoor we de aanpak van Samsung prefereren. Motorola is sowieso niet vies van creatieve reclames. Heb je bijvoorbeeld hun Steve Jobs-video al gezien? Of de smartphone-rap? Ach, het merk durft in ieder geval in zijn eigen kleurrijke stijl uit te pakken, en daarmee op te vallen. Dat kunnen we lang niet van elke concurrent zeggen! Check hier ook onze preview van de Moto Z2.

LG G7 ThinQ

Officiële renders tonen LG G7 ThinQ van alle kanten lees verder

Samsung Galaxy X

Nieuwe details rondom opvouwbare Samsung Galaxy X lees verder

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters