Motorola dist Apple en andere fabrikanten in nieuwe reclames: smaakvol?

Na Samsung heeft ook Motorola een appeltje met Apple en de rest van de concurrentie te schillen. Gaat het merk te ver, of is dit een mooie vergelijking?

Motorola pakt Apple aan in nieuwe reclame

Samsung probeerde onlangs in een nieuwe reclame af te rekenen met Apple. Het spotje vertelde het verhaal van een trouwe iPhone-gebruiker die langzaam begon te ontdekken dat het gras toch wat groener aan de overkant is. Het geheel stak smaakvol in elkaar, waardoor het goed uitpakte.

Motorola Z2 reclame Apple

Chinese fabrikanten weten niet altijd die grens te herkennen. Xiaomi zette onlangs belabberde tekeningen in om de iPhone X belachelijk te maken, en ook Huawei kan er wat van. Vandaag is een andere grote speler aan de beurt: Motorola. Het voormalige dochterbedrijf van Google richt zijn pijlen dit keer op de iPhone 8 Plus.

Dat moeten we niet vergeten: de iPhone X kost 1159 euro in Nederland, voor het basismodel. Bizarre prijzen. Daarom kun je ook niet elk andere toestel op de markt eerlijk met de iPhone X vergelijken. Zo kun je immers ook een Lamborghini naast een Volkswagen Golf zetten.

Moto Z2 vs iPhone 8

De Motorola Moto Z2 is dan ook eerder een concurrent van de iPhone 8 (Plus). In de twee nieuwe reclames van Motorola wordt getoond waarom de Moto Z2 beter is dan het toestel van Apple. Althans, dat beweert de fabrikant. De iPhone 8 wordt in de vergelijkingen niet letterlijk genoemd, maar de boodschap is duidelijk.

Motorola legt vooral de focus op zijn Moto Mods. Dat zijn modules die je op de Moto Z2 kunt klikken, van high-end speakers tot complete projectors. Daardoor kan de Moto Z2 in theorie een hoop meer dan de concurrentie, mits je een goedgevulde portemonnee hebt voor al die Mods.

Lang niet alle vergelijkingen pakken goed uit, waardoor we de aanpak van Samsung prefereren. Motorola is sowieso niet vies van creatieve reclames. Heb je bijvoorbeeld hun Steve Jobs-video al gezien? Of de smartphone-rap? Ach, het merk durft in ieder geval in zijn eigen kleurrijke stijl uit te pakken, en daarmee op te vallen. Dat kunnen we lang niet van elke concurrent zeggen! Check hier ook onze preview van de Moto Z2.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters