‘Motorola doet het prima sinds de overname’

Motorola werd een kleine twee jaar geleden overgenomen door Lenovo en het merk doet het nog prima, dat meldt een topman vandaag in een interview.

Lenovo & Motorola

Twee jaar geleden nam het Chinese Lenovo Motorola over, al bleef Motorola gewoon onder eigen naam actief. Tijdens een interview met TechCrunch in Barcelona liet topman Rick Osterloh vandaag weten dat het merk Motorola nog steeds prima presteert. “Het merk Moto gaat nergens naartoe, verwacht meer Moto G en Moto E smartphones in de toekomst, alsook apparaten onder de naam van Lenovo. Het klinkt verwarrend, en dat is het ook.”, luidt het.

De Moto G, Moto E en Moto X gaan dus voorlopig nergens naartoe en zullen in de toekomst nog geüpdatet worden. Smartphones onder de merknaam Lenovo zullen hoofdzakelijk inspelen op de low-end markt in Azië, waar de Moto toestellen eerder voor de Westerse low- en mid-end markt gemaakt zijn.

Krachten bundelen

De topman haalt ook aan dat Lenovo heel wat faciliteiten heeft voor het produceren van zowel smartphones als computers en steeds meer Motorola toestellen zullen daar ook in de toekomst geproduceerd worden. “We zijn een van de weinige bedrijven met sterke middelen voor het ontwikkelen van zowel smartphones als computers”, luidt het.

Uit het interview blijkt ook dat Lenovo bezig is met het ontwikkelen van producten met virtual reality-aspecten, Motorola zou daar echter niet bij betrokken worden.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters