Motorola Droid komt met gratis Google Maps-navigatie op Android 2.0

De Motorola Droid is niet alleen de eerste Android 2.0-telefoon. Een andere unieke feature is dat er gratis turn-by-turn navigatiesoftware meegeleverd zal worden. Google heeft hiervoor navigatie ontwikkeld in de Google Maps-applicatie.

Google Maps Navigation

Er waren al eerder geruchten over navigatiesoftware van Google. Kort nadat dit gerucht over het internet verspreid werd blijkt het al waarheid te zijn. Google lanceert navigatiesoftware voor het Android-besturingssysteem en zal dit gratis meeleveren op Android-telefoons. De eerste telefoon die de navigatiesoftware meegeleverd zal krijgen is de Moto Droid, die op All About Phones al geruime tijd in het nieuws te vinden is. Het toestel, dat op 6 november moet uitkomen, zal een speciale versie van Google Maps meegeleverd krijgen. Hiermee is het mogelijk om te navigeren. De vernieuwde applicatie heeft logischerwijs de naam Google Maps Navigation meegekregen. Dit zal de Droid waarschijnlijk nog meer publiciteit opleveren, alhoewel het daar al niet over te klagen had met de reclamecampagne van de Amerikaanse telecomprovider Verizon Wireless.

Door het lanceren van een gratis navigatieprogramma moet Google concurreren met de makers van andere gratis navigatiesoftware. Doordat Google Maps een populaire applicatie is, is het de verwachting dat de overige gratis navigatieprogramma’s het onderspit moeten delven. Door zelf navigatiesoftware met het besturingssysteem mee te leveren zet Google een unieke stap. Niet eerder werd er gratis navigatiesoftware meegeleverd met een mobiel besturingssysteem. Naar verluidt zou de versie op de Motorola Droid nog een bèta zijn. Het toevoegen van navigatie in het besturingssysteem is een van de vele veranderingen in Android 2.0. Een overzicht van deze veranderingen was al eerder op All About Phones te vinden. Inmiddels is ook de gsm-versie van de Droid opgedoken waardoor de kans erg groot is dat het toestel ook naar Europa zal gaan komen.

Bron: Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. michaelpb -

  Dus je mail, je locatie, je zoekgedrag, je bestanden, je agenda, je documenten zijn dan bij 1 partij bekend waar ze hele handige marketing dingen mee gaan doen. Dit is veel, heel veel interessante data.

  Ook al hanteert Google de interne slogan 'don't be evil', ze zijn al eerder verkocht. Wat doet een volgende? Mensen zijn naar mijn mening te onvoorzichtig/ onverschillig met het rondstrooien en toevertrouwen van al hun persoonlijke informatie.

 2. Alex de Widt -

  Vraag me af of dit echt gaat werken in Europa met de extreem hoge dataroaming tarieven. Dan heb ik toch liever tomtom waar de kaarten op het toestel zelf staan. Ook als je in een gebied zonder bereik zit heb je weinig aan google navigatie…

  1. tumketom -

   Hehe ja helemaal gelijk. Mjah in America heb je qua kosten weinig problemen alleen het bereik.. hehe. Mjah voor de route 66 hoef je dan ook niet echt je nav te gebruiken

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters