Motorola Droid komt met gratis Google Maps-navigatie op Android 2.0

De Motorola Droid is niet alleen de eerste Android 2.0-telefoon. Een andere unieke feature is dat er gratis turn-by-turn navigatiesoftware meegeleverd zal worden. Google heeft hiervoor navigatie ontwikkeld in de Google Maps-applicatie.

Google Maps Navigation

Er waren al eerder geruchten over navigatiesoftware van Google. Kort nadat dit gerucht over het internet verspreid werd blijkt het al waarheid te zijn. Google lanceert navigatiesoftware voor het Android-besturingssysteem en zal dit gratis meeleveren op Android-telefoons. De eerste telefoon die de navigatiesoftware meegeleverd zal krijgen is de Moto Droid, die op All About Phones al geruime tijd in het nieuws te vinden is. Het toestel, dat op 6 november moet uitkomen, zal een speciale versie van Google Maps meegeleverd krijgen. Hiermee is het mogelijk om te navigeren. De vernieuwde applicatie heeft logischerwijs de naam Google Maps Navigation meegekregen. Dit zal de Droid waarschijnlijk nog meer publiciteit opleveren, alhoewel het daar al niet over te klagen had met de reclamecampagne van de Amerikaanse telecomprovider Verizon Wireless.

Door het lanceren van een gratis navigatieprogramma moet Google concurreren met de makers van andere gratis navigatiesoftware. Doordat Google Maps een populaire applicatie is, is het de verwachting dat de overige gratis navigatieprogramma’s het onderspit moeten delven. Door zelf navigatiesoftware met het besturingssysteem mee te leveren zet Google een unieke stap. Niet eerder werd er gratis navigatiesoftware meegeleverd met een mobiel besturingssysteem. Naar verluidt zou de versie op de Motorola Droid nog een b├Ęta zijn. Het toevoegen van navigatie in het besturingssysteem is een van de vele veranderingen in Android 2.0. Een overzicht van deze veranderingen was al eerder op All About Phones te vinden. Inmiddels is ook de gsm-versie van de Droid opgedoken waardoor de kans erg groot is dat het toestel ook naar Europa zal gaan komen.

Bron: Google

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters