Motorola Droid komt met gratis Google Maps-navigatie op Android 2.0

De Motorola Droid is niet alleen de eerste Android 2.0-telefoon. Een andere unieke feature is dat er gratis turn-by-turn navigatiesoftware meegeleverd zal worden. Google heeft hiervoor navigatie ontwikkeld in de Google Maps-applicatie.

Google Maps Navigation

Er waren al eerder geruchten over navigatiesoftware van Google. Kort nadat dit gerucht over het internet verspreid werd blijkt het al waarheid te zijn. Google lanceert navigatiesoftware voor het Android-besturingssysteem en zal dit gratis meeleveren op Android-telefoons. De eerste telefoon die de navigatiesoftware meegeleverd zal krijgen is de Moto Droid, die op All About Phones al geruime tijd in het nieuws te vinden is. Het toestel, dat op 6 november moet uitkomen, zal een speciale versie van Google Maps meegeleverd krijgen. Hiermee is het mogelijk om te navigeren. De vernieuwde applicatie heeft logischerwijs de naam Google Maps Navigation meegekregen. Dit zal de Droid waarschijnlijk nog meer publiciteit opleveren, alhoewel het daar al niet over te klagen had met de reclamecampagne van de Amerikaanse telecomprovider Verizon Wireless.

Door het lanceren van een gratis navigatieprogramma moet Google concurreren met de makers van andere gratis navigatiesoftware. Doordat Google Maps een populaire applicatie is, is het de verwachting dat de overige gratis navigatieprogramma’s het onderspit moeten delven. Door zelf navigatiesoftware met het besturingssysteem mee te leveren zet Google een unieke stap. Niet eerder werd er gratis navigatiesoftware meegeleverd met een mobiel besturingssysteem. Naar verluidt zou de versie op de Motorola Droid nog een bèta zijn. Het toevoegen van navigatie in het besturingssysteem is een van de vele veranderingen in Android 2.0. Een overzicht van deze veranderingen was al eerder op All About Phones te vinden. Inmiddels is ook de gsm-versie van de Droid opgedoken waardoor de kans erg groot is dat het toestel ook naar Europa zal gaan komen.

Bron: Google

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters