Motorola dumpt helft werknemers evenals Windows Mobile

Motorola zou, na veel ontslagen vorig jaar, nu van plan zijn om maarliefst de helft van zijn werknemers in de telefoon-afdeling van het bedrijf op straat te zetten. Daarnaast heeft het bedrijf ook plannen om Windows Mobile voorgoed te verlaten.

Het is niet de eerste keer dat Motorola van plan is banen te schrappen. Vorig jaar gebeurde dit en ook in 2007 was het al raak. Nu zou Motorola weer van plan zijn een groot aantal werknemers de zak te geven. Volgens Phone Scoop zou Motorola nu van plan zijn om maarliefst de helft van al haar werknemers in de telefoon-tak van het bedrijf te ontslaan. Het zou gaan om duizenden mensen.

Niet allen is Motorola van plan om de helft van haar telefoon-tak op te doeken, ook zou het bedrijf het plan hebben om Windows Mobile voorgoed in de ban te doen. Dit heeft niet zo zeer te maken met slechte resultaten, maar met de komst van het Android platform. Het zou best eens kunnen dat we na de MOTOSURF A3100 alleen nog maar Android zullen zien op Motorola smartphones. Voor wanneer de eerste Android telefoon van Motorola in de planning staat, is nog niet bekend.

motorola-logo 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters