Motorola en Google willen elk Apple-apparaat uit Amerika weren

Motorola, de volwaardige dochteronderneming van Google, heeft aan de handelsrechtbank ITC in Amerika gevraagd om elk Apple-product te weren bij de grens van het land. Apple zou met haar iMessages-app patenten van Motorola schenden.

Motorola vs Apple

De dochteronderneming van Google heeft bij de Amerikaanse International Trade Commission om een volledig importverbod gevraagd voor nagenoeg alle Apple-apparaten. Het gaat niet alleen om alle Apple iOS-apparaten, maar daarnaast ook nog eens om de MacBooks en de iMacs. De computers van Apple zouden een patent van Motorola schenden dat in iMessages verwerkt is.

In totaal zou Apple zeven patenten van Motorola, en daarmee dus Google, schenden. Het patent waarop iMessages van Apple betrekking heeft beschrijft onder meer hoe een bericht met een centrale berichtencentrale communiceert alvorens hij verstuurd wordt. De centrale zorgt er ook voor dat het bericht op alle andere apparaten die gebruik maken van het zelfde account gesynchroniseerd wordt waardoor alle apparaten in sync zijn met de zelfde verzonden berichten. Vooral de manier waarop alle berichten met elkaar worden gesynct, via 3G en Wifi, zouden door Motorola uitvoerig beschreven zijn in verschillende patenten.

Motorola gaat overigens nog een stap verder door ook gelijk te eisen dat Apple geen reclame meer mag maken in de VS voor haar producten. Daarnaast zou ook de distributie binnen Amerika en de verkoop van de producten gelijk een halt toegeroepen moeten worden, mits Motorola in het gelijk gesteld wordt.

Onduidelijk is hoeveel kans Motorola daadwerkelijk maakt met haar patenten. Experts lijken het er wel redelijk over eens dat Motorola over een paar zeer sterke patenten beschikt waarop Apple waarschijnlijk een licentie moet nemen. Onduidelijk is echter of dat ook geldt voor deze 7 patenten die Motorola in de strijd met Apple heeft gegooid. De ITC zal dit najaar een beslissing nemen over het verzoek van Motorola.

Bron: Arstechnica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters