Motorola en Google willen elk Apple-apparaat uit Amerika weren

Motorola, de volwaardige dochteronderneming van Google, heeft aan de handelsrechtbank ITC in Amerika gevraagd om elk Apple-product te weren bij de grens van het land. Apple zou met haar iMessages-app patenten van Motorola schenden.

Motorola vs Apple

De dochteronderneming van Google heeft bij de Amerikaanse International Trade Commission om een volledig importverbod gevraagd voor nagenoeg alle Apple-apparaten. Het gaat niet alleen om alle Apple iOS-apparaten, maar daarnaast ook nog eens om de MacBooks en de iMacs. De computers van Apple zouden een patent van Motorola schenden dat in iMessages verwerkt is.

In totaal zou Apple zeven patenten van Motorola, en daarmee dus Google, schenden. Het patent waarop iMessages van Apple betrekking heeft beschrijft onder meer hoe een bericht met een centrale berichtencentrale communiceert alvorens hij verstuurd wordt. De centrale zorgt er ook voor dat het bericht op alle andere apparaten die gebruik maken van het zelfde account gesynchroniseerd wordt waardoor alle apparaten in sync zijn met de zelfde verzonden berichten. Vooral de manier waarop alle berichten met elkaar worden gesynct, via 3G en Wifi, zouden door Motorola uitvoerig beschreven zijn in verschillende patenten.

Motorola gaat overigens nog een stap verder door ook gelijk te eisen dat Apple geen reclame meer mag maken in de VS voor haar producten. Daarnaast zou ook de distributie binnen Amerika en de verkoop van de producten gelijk een halt toegeroepen moeten worden, mits Motorola in het gelijk gesteld wordt.

Onduidelijk is hoeveel kans Motorola daadwerkelijk maakt met haar patenten. Experts lijken het er wel redelijk over eens dat Motorola over een paar zeer sterke patenten beschikt waarop Apple waarschijnlijk een licentie moet nemen. Onduidelijk is echter of dat ook geldt voor deze 7 patenten die Motorola in de strijd met Apple heeft gegooid. De ITC zal dit najaar een beslissing nemen over het verzoek van Motorola.

Bron: Arstechnica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS 11

iOS 11 is nu beschikbaar: 11 nieuwe features die je moet checken lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

iOS 11 iPhones iPads

Deze iPhones en iPads krijgen 19 september iOS 11 lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters