Motorola en Lenovo gaan telefoons maken met Intel-processor

Intel heeft bekend gemaakt dat het bedrijf een overeenkomst heeft gesloten met zowel Lenovo als Motorola om smartphones te maken op basis van hun processors. De telefoon zullen op het Android OS van Google gaan draaien.

Volgens Intel zullen de eerste telefoons van beide fabrikanten op basis van Intel’s chipset nog dit jaar op de markt verschijnen. De telefoons zullen allemaal gaan draaien op het Android OS van Google dat binnenkort geschikt is voor de x86 architectuur van Intel. De overeenkomst moet een paar jaar lopen volgens Intel, al is onduidelijk voor hoe lang de partijen precies aan elkaar verbonden blijven.

Intel zal binnenkort haar nieuwe Medfield-chipset lanceren die speciaal ontworpen is voor smartphones en tablets. De nieuwe chipset moet een stuk zuiniger met energie omgaan dan de andere chips van Intel. Daarnaast is het de eerste echte concurrent van de ARM-architectuur. ARM bezit sinds jaar en dag veruit het grootste marktaandeel in zowel smartphones als tablets en Intel is erop gebrand om daar verandering in te brengen.

Volgens Intel zal Lenovo een smartphone voor de Chinese markt introduceren in het tweede kwartaal van dit jaar. Motorola zal in de tweede helft van 2012 zijn nieuwe Intel-smartphones voorstellen. Fabrikant LG heeft al twee prototypes gemaakt op basis van Intel’s processors. De fabrikant heeft ze echter nog nooit op de markt gebracht.

Intel Motorola

 

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters