Motorola en Lenovo gaan telefoons maken met Intel-processor

Intel heeft bekend gemaakt dat het bedrijf een overeenkomst heeft gesloten met zowel Lenovo als Motorola om smartphones te maken op basis van hun processors. De telefoon zullen op het Android OS van Google gaan draaien.

Volgens Intel zullen de eerste telefoons van beide fabrikanten op basis van Intel’s chipset nog dit jaar op de markt verschijnen. De telefoons zullen allemaal gaan draaien op het Android OS van Google dat binnenkort geschikt is voor de x86 architectuur van Intel. De overeenkomst moet een paar jaar lopen volgens Intel, al is onduidelijk voor hoe lang de partijen precies aan elkaar verbonden blijven.

Intel zal binnenkort haar nieuwe Medfield-chipset lanceren die speciaal ontworpen is voor smartphones en tablets. De nieuwe chipset moet een stuk zuiniger met energie omgaan dan de andere chips van Intel. Daarnaast is het de eerste echte concurrent van de ARM-architectuur. ARM bezit sinds jaar en dag veruit het grootste marktaandeel in zowel smartphones als tablets en Intel is erop gebrand om daar verandering in te brengen.

Volgens Intel zal Lenovo een smartphone voor de Chinese markt introduceren in het tweede kwartaal van dit jaar. Motorola zal in de tweede helft van 2012 zijn nieuwe Intel-smartphones voorstellen. Fabrikant LG heeft al twee prototypes gemaakt op basis van Intel’s processors. De fabrikant heeft ze echter nog nooit op de markt gebracht.

Intel Motorola

 

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters