Motorola fabriceert toestel met ingebouwde beamer

Verschillende sites hebben gemeld dat Motorola een overeenkomst heeft getekend met het bedrijf Microvision om een pico-projector te ontwikkelen. Hierdoor zal het in de toekomst mogelijk zijn om kleine projectors in te bouwen in telefoons zodat je films en afbeeldingen kunt weergeven op muren of zelfs in de lucht kunt projecteren.

De PicoP-projector is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, zegt Alexander Tokman, president en CEO van Microvision. Het prototype dat wordt gebouwd, zal gebruikmaken van Microvision’s nieuwe WVGA (854 x 480 pixels) projector. De kwaliteit daarvan is beter dan dvd-kwaliteit. De projectie heeft een diameter van ongeveer 15 inch, ter grootte van een gemiddeld laptopscherm.

De Picop-projector van Microvision is plat en energiezuinig en gemaakt voor integratie in een mobiel apparaat. De projector is gebouwd op de Integrated Photonics Module (IPM) van Microvision. Deze zou ervoor zorgen dat geprojecteerde beelden op elke afstand scherp worden weergegeven.

Microvision en Motorola krijgen concurrentie van het Koreaanse bedrijf SK Telecom, dat een soortgelijke oplossing voor telefoons heeft ontwikkeld. “Door de samenwerking met Microvision kunnen we met projectietechnologie de manier waarop mobiele consumenten met media omgaan herdefiniëren”, aldus Rob Shaddock, cto van Motorola’s afdeling Mobiele Apparaten.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters