Motorola gaat Microsoft Bing services aanbieden op Android smartphones

Motorola heeft vandaag in een persbericht aangegekondigd dat het in China Microsoft Bing gaat gebruiken als zoek-applicatie op haar Android telefoons. Voor Google zal het op deze manier moeilijker worden om geld te verdienen aan het Android platform.

verdrietige androidTot nu toe hadden alle Android-telefoons vanzelfsprekend Google Search als de standaard zoekmachine. Het Android OS is immers door Google zelf ontwikkeld. Motorola stelt echter in haar persbericht dat het consumenten een keus wil bieden met de nieuwe samenwerking met Microsoft. Op de Android toestellen die Motorola in China verkoopt zal voortaan een voorgeïnstalleerde Bing-widget te vinden zijn, alsmede een bookmark die naar de Bing-website verwijst.

De aankondiging van Motorola is mogelijk een klap voor het Android business-model van Google, die het opensource OS gratis ter beschikking stelt aan fabrikanten. Google wil voornamelijk geld verdienen door advertentie-inkomsten, die binnenkomen doordat Android gebruikers gebruik zouden moeten maken van de Google services, die standaard in het mobiele OS te vinden zijn. Als consumenten gebruik gaan maken van de diensten van Microsoft, zouden de inkomsten achter kunnen blijven.

Motorola moest op zoek naar een nieuwe zoekdienst voor Android omdat Google gedreigd heeft zich terug te trekken uit China. De Bing-diensten zullen dus voorlopig alleen standaard worden aangeboden in dat land, maar Motorola lijkt zeker niet uit te sluiten dat dit wereldwijd gaat gebeuren. Mogelijk wijst dit op een verslechterde verhouding tussen Google en Motorola. Sinds Google de Nexus One-smartphone is gaan aanbieden, is het bedrijf in feite rechtstreeks gaan concurreren met het high-end toestel van Motorola, de Droid, in Europa bekend als de Milestone. Het is niet ondenkbaar dat deze strategie van Google niet in dank werd afgenomen door Motorola.

Microsoft en Motorola zeggen beiden blij te zijn met de nieuwe samenwerking, en benadrukken het belang van zoekmachines en maps-applicaties in de mobiele markt. Het nieuwe samenwerkingverband tussen de twee bedrijven is opvallend te noemen, ook omdat de relatie tussen Motorola en Microsoft de laatste tijd wat bekoeld leek. Motorola heeft de afgelopen jaren dan ook geen enkel Windows Mobile toestel gefabriceerd. Het is dan ook mogelijk dat de verbeterde betrekkingen erop duiden dat Motorola in de toekomst smartphones gaat maken met het nieuwe OS van Microsoft, Windows Phone 7 Series.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Automon Pokémon Go Politie

Politie Nederland komt met eigen variant Pokémon Go: Automon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters