Motorola gaat opnieuw 10 procent van het personeelsbestand opschonen

Google lijkt wederom van plan te zijn om schoonschip te maken bij haar dochteronderneming Motorola. Naar verluid moet ongeveer 10 procent van de resterende medewerkers opzoek naar een andere baan.

Zowel Google als Motorola hebben nog niets officieel los gelaten over de mogelijke ontslagen. Desondanks weet The Wall Street Journal te melden dat Google binnenkort zal gaan aankondigen dat bij haar dochteronderneming Motorola ongeveer 10 procent van de banen verloren zullen gaan. Motorola zou intern al een e-mail naar haar medewerkers hebben gestuurd omtrent de ontslagen. “We zijn erg optimistisch over onze roadmap voor de nabije toekomst, maar desondanks hebben we nog steeds grote uitdagingen die we moeten overwinnen”, aldus de fabrikant in de e-mail.

In totaal gaat het om 1200 medewerkers en dat aantal komt bovenop de in totaal 4000 medewerkers die eerder al het veld moesten ruimen. Google wil Motorola langzaam maar zeker naar zijn eigen hand zetten. Het heeft daarom de CEO vervangen met een eigen topman uit de gelederen van Google zelf. Daarnaast heeft het een oud Apple-topman ingehuurd als exclusieve adviseur voor Motorola. De fabrikant is dan ook druk bezig om een nieuwe roadmap te maken van toestellen en tablets.

Deze nieuwe roadmap zal waarschijnlijk vanaf mei 2013 in gaan. De oude roadmap van Motorola moest eerst uitgeserveerd worden omdat het bedrijf al maanden van te voren verplichtingen aan gaat met providers en deze eerst ingelost moeten worden alvorens er overgegaan kan worden tot een andere roadmap. De vermoedelijke Motorola X Phone, ontwikkeld door Google en Motorola, zal waarschijnlijk het eerste toestel gaan worden die het vernieuwde Motorola moet gaan inluiden. De kans is groot dat Google en Motorola deze gezamenlijk zullen bekend maken tijdens Google I/O dat in mei plaats zal vinden in Amerika. Op dat moment wordt vermoedelijk ook een nieuwe Android variant aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters