Motorola gaat opnieuw 10 procent van het personeelsbestand opschonen

Google lijkt wederom van plan te zijn om schoonschip te maken bij haar dochteronderneming Motorola. Naar verluid moet ongeveer 10 procent van de resterende medewerkers opzoek naar een andere baan.

Zowel Google als Motorola hebben nog niets officieel los gelaten over de mogelijke ontslagen. Desondanks weet The Wall Street Journal te melden dat Google binnenkort zal gaan aankondigen dat bij haar dochteronderneming Motorola ongeveer 10 procent van de banen verloren zullen gaan. Motorola zou intern al een e-mail naar haar medewerkers hebben gestuurd omtrent de ontslagen. “We zijn erg optimistisch over onze roadmap voor de nabije toekomst, maar desondanks hebben we nog steeds grote uitdagingen die we moeten overwinnen”, aldus de fabrikant in de e-mail.

In totaal gaat het om 1200 medewerkers en dat aantal komt bovenop de in totaal 4000 medewerkers die eerder al het veld moesten ruimen. Google wil Motorola langzaam maar zeker naar zijn eigen hand zetten. Het heeft daarom de CEO vervangen met een eigen topman uit de gelederen van Google zelf. Daarnaast heeft het een oud Apple-topman ingehuurd als exclusieve adviseur voor Motorola. De fabrikant is dan ook druk bezig om een nieuwe roadmap te maken van toestellen en tablets.

Deze nieuwe roadmap zal waarschijnlijk vanaf mei 2013 in gaan. De oude roadmap van Motorola moest eerst uitgeserveerd worden omdat het bedrijf al maanden van te voren verplichtingen aan gaat met providers en deze eerst ingelost moeten worden alvorens er overgegaan kan worden tot een andere roadmap. De vermoedelijke Motorola X Phone, ontwikkeld door Google en Motorola, zal waarschijnlijk het eerste toestel gaan worden die het vernieuwde Motorola moet gaan inluiden. De kans is groot dat Google en Motorola deze gezamenlijk zullen bekend maken tijdens Google I/O dat in mei plaats zal vinden in Amerika. Op dat moment wordt vermoedelijk ook een nieuwe Android variant aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Zakkenrollers app

Met deze app ben je zakkenrollers te slim af lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste budgetsmartphones voor deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters