Motorola gaat voor Android en Brew in 2010

In een interview heeft een hoge pief van Motorola te kennen gegeven dat de producent in 2010 alleen nog maar Android-smartphones zal gaan maken. Feature-phones zullen op Brew en Motorola’s eigen systeem draaien.

Motorola Milestone voorkant AAP

Sinds de Milestone is Motorola weer back-in-business en een interview met Spiros Nikolakopoulos, vice president en general manager Asia Pacific en International Distribution van Motorola’s Mobile Devices-afdeling, heeft wat interessante feitjes uit de nieuwe strategie van het bedrijf uit de doeken gedaan. Ondanks de nauwe banden met Windows Mobile in het verleden, zal Motorola in ieder geval dit jaar geen Windows Mobile-telefoons meer uitbrengen, ook niet als versie 7 er is. In plaats daarvan zal Motorola voortbouwen op het succes van de Milestone, waarover we trouwens binnenkort een review zullen publiceren, en met een aantal Android-telefoons komen in 2010.

    “There will be between 20 and 30 smartphones globally and, at this moment, all of them will run Android. Naturally, not all will be available everywhere as it depends on the company’s partnership with the various telco operators in each country. For non-smartphone models, they will either run Brew or Motorola’s own operating system.”

Van de bovengenoemde 20-30 Android-telefoons verwachten we er niet veel meer dan vijf in Nederland te zien, aangezien we, hoewel Motorola wel officieel terug is, nog steeds een redelijk kleine markt zijn voor het bedrijf. Wellicht zal er echter meer beschikbaar zijn via import. Brew, het ‘domme’ platform van Qualcomm, wordt dus één van de standaarden voor feature-phones, samen met Motorola’s eigen systeem.

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters