Motorola gaat voor Android en Brew in 2010

In een interview heeft een hoge pief van Motorola te kennen gegeven dat de producent in 2010 alleen nog maar Android-smartphones zal gaan maken. Feature-phones zullen op Brew en Motorola’s eigen systeem draaien.

Motorola Milestone voorkant AAP

Sinds de Milestone is Motorola weer back-in-business en een interview met Spiros Nikolakopoulos, vice president en general manager Asia Pacific en International Distribution van Motorola’s Mobile Devices-afdeling, heeft wat interessante feitjes uit de nieuwe strategie van het bedrijf uit de doeken gedaan. Ondanks de nauwe banden met Windows Mobile in het verleden, zal Motorola in ieder geval dit jaar geen Windows Mobile-telefoons meer uitbrengen, ook niet als versie 7 er is. In plaats daarvan zal Motorola voortbouwen op het succes van de Milestone, waarover we trouwens binnenkort een review zullen publiceren, en met een aantal Android-telefoons komen in 2010.

    “There will be between 20 and 30 smartphones globally and, at this moment, all of them will run Android. Naturally, not all will be available everywhere as it depends on the company’s partnership with the various telco operators in each country. For non-smartphone models, they will either run Brew or Motorola’s own operating system.”

Van de bovengenoemde 20-30 Android-telefoons verwachten we er niet veel meer dan vijf in Nederland te zien, aangezien we, hoewel Motorola wel officieel terug is, nog steeds een redelijk kleine markt zijn voor het bedrijf. Wellicht zal er echter meer beschikbaar zijn via import. Brew, het ‘domme’ platform van Qualcomm, wordt dus één van de standaarden voor feature-phones, samen met Motorola’s eigen systeem.

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters