Motorola president Rick Osterloh verlaat Lenovo

Motorola hoofd Rick Osterloh gaat Lenovo verlaten. De beslissing komt voort uit een grote reorganisatie binnen Lenovo waarin Motorola minder als merk wordt neergezet, en de leiding over de Motorola teams gecentraliseerd wordt.

Motorola

Motorola President Rick Osterloh gaat Lenovo verlaten, aldus Re/code. Het Chinese bedrijf is bezig met een rigoureuze reorganisatie waarin verschillende units van het bedrijf en kopstukken van positie gewisseld zullen worden. Lenovo kondigde gisteren aan dat tablets, phablets en internet of things producten vanaf nu ook deel uitmaken van hun PC unit.

Dat gedeelte van Lenovo gaat nu PC & Smart Device Business heten, en zal geleid worden door voormalige Acer executive Gianfranco Lanci. Hij is aangesteld als de nieuwe president van Lenovo, en zal tevens de rol van algemeen directeur (COO) blijven vervullen.

Yang Yuanqing
Yang Yuanqing

Lenovo

Osterloh heeft het Motorola team geleid tijdens de overname van Lenovo in de tijd dat Motorola deel uitmaakte van Google. Daarvoor was de huidige algemeen directeur van Dropbox, Dennis Woodside, de president van Motorola. De mobiele business unit van Lenovo, die dus voornamelijk uit Motorola bestaat, wordt vanaf nu geleid door Xudong Chen en Aymar de Lencquesaing, die op hun beurt weer rapporteren aan Lenovo CEO Yang Yuanqing.

Rick Osterloh

Het vertrek van Osterloh is een strategische keuze die deel uit maakt van een groter geheel, en Lenovo heeft dan ook enkel goede woorden voor Rick Osterloh over: “Zijn stabiele leiderschap sinds de overname van Lenovo werd zeer gewaardeerd, en Lenovo wenst hem veel succes in de toekomst”, aldus Lenovo, “Het talent en de innovatieve ideeën van Motorola zijn Lenovo’s sterkste punten op het mobiele gebied, en de Motorola teams zullen de complete mobiele business unit dan ook blijven ondersteunen.”

Rick Osterloh
Rick Osterloh

De toekomst van Motorola

De keuze van Osterloh om Lenovo te verlaten komt voort uit de plannen van het bedrijf om Motorola minder als een merk en meer als een product lijn neer te zetten. De leidinggevende taken werden al meer verplaatst naar hogere organen binnen Lenovo, waardoor de controle van Lenovo over al hun units gecentraliseerd werd. Hierdoor kan het bedrijf meer als een geheel functioneren, wat niet alleen voor flexibiliteit zorgt maar ook het merk Lenovo meer naar voren brengt.

Dalend marktaandeel

Het marktaandeel van Lenovo op het gebied van smartphones daalde vorig jaar vooral in China flink, maar Rick Osterloh verzekerde de pers tijdens het Mobile World Congress in Barcelona dat het juist erg goed gaat met hun mobiele unit. Op het moment van schrijven is het nog onduidelijk waar Rick Osterloh nu aan de slag gaat.

 

 

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters