Motorola komt met de MOTOSURF A3100 en de W233 Renew

Motorola heeft gisteren, alvast voor CES in Las Vegas, twee nieuwe toestellen aangekondigd. Het ene toestel kenden we al onder de naam Atilla, de andere is nog totaal nieuw.

Vooruitlopend op de Consumer Electronics Show, die op 8 januari 2009 in Las Vegas begint, heeft Motorola drie nieuwe toestellen gelanceerd. Twee hiervan zullen we ook in Nederland tegen gaan komen, namelijk de MOTOSURF® A3100 en de Motorola W233 Renew. De Motorola SURF kenden we al, het toestel lekte namelijk eind november 2008 uit onder de codenaam Atilla. De Renew was nog helemaal nieuw voor ons en is een milieuvriendelijk geproduceerde telefoon.

Het eerste toestel, de MOTOSURF® A3100 of gewoon Motorola SURF, is een smartphone die draait op Windows Mobile 6.1 Professional. Verder zit het toestel boordevol verbindingsmogelijkheden, waaronder een aGPS ontvanger, HSDPA-ondersteuning tot 7,2 mbps, Wi-fi ondersteuning en bluetooth 2.0. Als bediening wordt een 2,8-inch touchscreen gebruikt in combinatie met een optische muis. Verder zit het toestel vol met multimediamogelijkheden, waaronder een 3-megapixelcamera met autofocus. Naar verwachting zal het toestel in het volgende kwartaal in Nederland aanlanden.

Afbeelding Surf 

De Motorola W233 Renew, het tweede toestel van vandaag, blinkt uit in zijn milieuvriendelijkheid. Het toestel wordt bijvoorbeeld geproduceerd van gerecycled plastic en de productie is zo 20% energiezuiniger. Daarnaast is de hele behuizing van het toestel van gemakkelijk recyclebaar plastic gemaakt, waardoor het toestel na gebruik niet op een afvalberg hoeft te belanden, maar goed gerecycled kan worden. Ook is de Motorola Renew voorzien van het CarbonFree® keurmerk, wat inhoudt dat Motorola alle koolstofdioxide die vrijkomt tijdens de productie, tussenhandel en het gebruik van het toestel zal compenseren. Dit gebeurt door het aanplanten van nieuwe bossen en het investeren in projecten voor alternatieve energiebronnen. Qua specificaties is het toestel niet zo bijzonder, maar dat is ook niet waar de focus op ligt. Veel meer dan bellen en sms’en kan niet met het toestel, hoewel er wel maximaal 2GB geheugen in gestopt kan worden. Waar dat goed voor is zonder mp3-speler, camera of andere functies waar veel geheugen voor nodig is, is ons dan ook een raadsel.

renew 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters