Motorola kondigt Moto X Style en Moto X Play aan

Motorola heeft vandaag een drietal nieuwe telefoons aangekondigd. De Moto X Style, de Moto X Play en de Moto G.

Motorola Moto X Play
Motorola Moto X Play

De Moto X Style heeft een 5,7-inch quad HD-scherm. De telefoon loopt op een Qualcomm Snapdragon 808-processor. De zes kernen zijn geklokt op 1,8 Ghz.

De telefoon heeft 3GB ram, kan alle soorten 4G lte-verbindingen aan en is voorzien van een waterafstotende coating. Android 5.1.1 is de meest recente versie van het besturingssysteem en die staat er al meteen op. Het nieuwe topmodel van Motorola heeft een 21-megapixelcamera en een batterij met een flinke capaciteit van 3000 mAh. De frontcamera biedt een resolutie van 5 megapixel en een flitser aan de voorzijde.

Motorola noemt het de Style omdat het uiterlijk van het toestel kan worden aangepast. Dat wil zeggen, in de Verenigde Staten; in Nederland is de zogeheten Moto Maker niet beschikbaar. In de VS is een veelheid aan achterkanten in alle kleuren en materialen beschikbaar, onder meer felgekleurde siliconen, leer of bamboe. Een metalen rand omringt het hele toestel.

Bijzonder aan de Moto X Style is dat de telefoon binnen een kwartiertje tot 34 procent kan worden opgeladen. Daarmee is het snellaadsysteem beter dan dat van de Samsung Galaxy S6, beweert Motorola.

Motorola Moto X Play 
Motorola Moto X Play
Motorola Moto X Style 
Motorola Moto X Style
Moto X Style 
Moto X Style

De Moto X Play is iets kleiner, met een 5,5 inch Full HD-scherm. Ook doet Motorola in deze variant een stapje terug met de processor. Dat is een Snapdragon 615 die is geklokt op 1,7 Ghz en 2GB ram. Deze telefoon heeft wel een krachtige 3630 mAh batterij en naar keuze 16 of 32 GB intern geheugen. Ook deze 4G lte-telefoon kan -althans in de VS – met andere achterkantjes naar de wens van de gebruiker worden aangepast.

Verder beschikt de Play over dezelfde 21-megapixelcamera als de Style, en ook de frontcamera komt overeen. De Moto X Play zou volgens Motorola zo’n 300 tot 400 dollar goedkoper zijn dan de huidige vlaggenschepen op de markt, de Moto X Style is ook nog altijd 100 tot 200 dollar goedkoper dan de belangrijkste concurrenten.

All About Phones heeft de prijs van de telefoons in Nederland alvast weten te achterhalen. De Play kost straks 339 euro. De Style gaat 499 euro kosten. De Play en de Style zijn vanaf half september in Nederland verkrijgbaar.

Moto X Style 
Moto X Style
Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters