Motorola achterna: ‘Samsung Galaxy S9 krijgt modulaire functies’

Het lijkt erop dat na Essential, LG en Motorola ook Samsung zijn smartphone van modulaire functies wil voorzien. Volgens de Russische informant Eldar Murtazin gaat Samsung zijn Samsung Galaxy S9 modulair maken.

Eerdere modulaire smartphone

Essential Phone
De Essential Phone met de 360 gradencamera.

Op het moment hebben twee grotere fabrikanten geprobeerd hun smartphone modulair te maken. LG deed bij de LG G5 dat door zogenaamde Friends, zoals de LG Cam Plus. Deze kon je in je smartphone schuiven. De Friends waren echter omslachtig en onhandig, waardoor de LG G5 en de Friends niet succesvol werden.

Lenovo heeft het wel goed voor elkaar met de Motorola Moto Z. Deze high-endsmartphone van vorig jaar is eenvoudig uit te breiden met de Moto Mods. Dat zijn accessoires die je met een magnetisch systeem aan je smartphone vastklikt. Onder meer een projector en battery pack behoren hier tot de mogelijkheden. Dit systeem is makkelijker in gebruik dan dat van LG. Dat zorgt ervoor dat ook nieuwe fabrikanten als Essential dit systeem overnemen.

Samsung Galaxy S9 modulair

Nu zegt Murtazin dus dat ook de Samsung Galaxy S9 modulair zal zijn. Volgens de Rus zal Samsung, weinig verrassend, voor een systeem kiezen dat lijkt op dat van Motorola. Dat betekent dat je ook de Galaxy S9 via magneten kunt uitrusten met extra functies. Het is voorlopig de bedoeling dat je je Galaxy S9 maar met één ‘Mod’ tegelijkertijd kunt uitrusten.

Samsung Galaxy S8 en S7
De voorgangers van de Samsung Galaxy S9, de S8 en S7 (Edge).

Overigens moeten we dit bericht met een flink aantal korreltjes zout nemen. Zelfs als Samsung deze stap overweegt, ligt het design van de S9 nog helemaal niet vast. Het zou dus nog goed kunnen dat de Zuid-Koreaanse producent deze nieuwe technologie later toch schrapt. Desondanks geeft het ons toch een beter beeld van wat Samsung met zijn volgende high-endsmartphone van plan zou kunnen zijn.

Via PhoneArena

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters