Motorola achterna: ‘Samsung Galaxy S9 krijgt modulaire functies’

Het lijkt erop dat na Essential, LG en Motorola ook Samsung zijn smartphone van modulaire functies wil voorzien. Volgens de Russische informant Eldar Murtazin gaat Samsung zijn Samsung Galaxy S9 modulair maken.

Eerdere modulaire smartphone

Essential Phone
De Essential Phone met de 360 gradencamera.

Op het moment hebben twee grotere fabrikanten geprobeerd hun smartphone modulair te maken. LG deed bij de LG G5 dat door zogenaamde Friends, zoals de LG Cam Plus. Deze kon je in je smartphone schuiven. De Friends waren echter omslachtig en onhandig, waardoor de LG G5 en de Friends niet succesvol werden.

Lenovo heeft het wel goed voor elkaar met de Motorola Moto Z. Deze high-endsmartphone van vorig jaar is eenvoudig uit te breiden met de Moto Mods. Dat zijn accessoires die je met een magnetisch systeem aan je smartphone vastklikt. Onder meer een projector en battery pack behoren hier tot de mogelijkheden. Dit systeem is makkelijker in gebruik dan dat van LG. Dat zorgt ervoor dat ook nieuwe fabrikanten als Essential dit systeem overnemen.

Samsung Galaxy S9 modulair

Nu zegt Murtazin dus dat ook de Samsung Galaxy S9 modulair zal zijn. Volgens de Rus zal Samsung, weinig verrassend, voor een systeem kiezen dat lijkt op dat van Motorola. Dat betekent dat je ook de Galaxy S9 via magneten kunt uitrusten met extra functies. Het is voorlopig de bedoeling dat je je Galaxy S9 maar met één ‘Mod’ tegelijkertijd kunt uitrusten.

Samsung Galaxy S8 en S7
De voorgangers van de Samsung Galaxy S9, de S8 en S7 (Edge).

Overigens moeten we dit bericht met een flink aantal korreltjes zout nemen. Zelfs als Samsung deze stap overweegt, ligt het design van de S9 nog helemaal niet vast. Het zou dus nog goed kunnen dat de Zuid-Koreaanse producent deze nieuwe technologie later toch schrapt. Desondanks geeft het ons toch een beter beeld van wat Samsung met zijn volgende high-endsmartphone van plan zou kunnen zijn.

Via PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      1. Ron2010 -

        Jaja maar Motorola heeft het met de moto z lijn al 2 jaar hun toestellen met een goede connectie voorzien van moto mods zoals een JBL speaker, een optische camera, incipo powerpack, een beamer en het mooie is dat deze systemen naadloos op je toestel passen en op alle verder moto z lijn toestellen kunnen geplaatst worden. Dus zo inovatief is Samsung niet en waarom zou je in godsnaam 1000 euro betalen als je voor 429 euro de moto z play 2 of voor 309 de originele eerste moto z play met wel een batterij van 3500mha hebt. Samsung mikt alleen maar op het Kuddegevoel zoals Apple doet door mensen te laten geloven dat ze veel betekenen wanneer ze opvallen met hun iPhone of Galaxy s7/8 of note 8.

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters