Motorola maakt de Backflip officieel

Op de Consumer Electronics Show heeft Motorola de Backflip officieel gemaakt. Het toestel dat al enkele weken op het internet opduikt valt op door de aparte manier waarop het Qwerty-toetsenbord uitgeschoven moet worden.

Motorola Backflip

De Backflip is door Motorola eindelijk officieel gemaakt. Nadat we al enkele weken kleine stukjes informatie kregen over deze Android-telefoon, is het toestel nu echt aangekondigd. Motorola deed dit op de Consumer Electronics Show welke op dit moment gehouden wordt in Las Vegas. Sanjay Jha, CEO van Motorola’s mobiele afdeling toonde de Backflip aan de wereld. Hij liet tevens weten dat de telefoon van MotoBlur wordt voorzien, iets wat in de geruchten ook al naar voren kwam. De zelfgemaakte grafische schil laat je efficiënt omgaan met je sociale netwerken, en synct deze bovendien automatisch. Een andere opmerkelijke feature van de smartphone is “Backtrack”. Dit is een een touch panel aan de achterkant welke je helpt bij het scrollen door content. Van deze functionaliteit is nog geen demo getoond. Qua software gaat de Backflip draaien op de nieuwste Android-versie: 2.1. Deze draait vooralsnog alleen op de door Google uitgebrachte HTC-telefoon: de Nexus One.

Een van de providers die de telefoon uit gaat brengen is waarschijnlijk AT&T. Zij kondigden aan nieuwe Android-telefoons uit te gaan brengen, waaronder een Motorola-telefoon met een unieke formfactor. Dit gaat waarschijnlijk over de aparte manier waarop het Qwerty-toetsenbord uitgeschoven wordt. Deze wordt omgekeerd uitgeschoven in vergelijking met andere slidertelefoons. Daardoor is het toetsenbord in ingeklapte toestand beschikbaar aan de achterkant van de telefoon. Naast een release bij de Amerikaanse telecomprovider zal het toestel ook naar de rest van de wereld komen. De Backflip is nog dit kwartaal beschikbaar. Welke landen de telefoon het eerst krijgen is niet bekendgemaakt. Tevens is de prijs nog onbekend.

Motorola Backflip front

 

Motorola Backflip

 

Bron: Softpedia

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters