Motorola maakt de goedkope Moto G bekend

Motorola heeft tijdens een evenement in Brazilië de Moto G aangekondigd. De goedkope smartphone beschikt over een quadcore-processor en en een 4.7″ 720p-scherm.

Persfoto's Moto G verschenen motorola moto g bottom

Motorola laat weten dat de Moto G een midrange-smartphone is, net als de Moto X. De Motorola X heeft echter niet zo goed verkocht als men gehoopt had, naar verluid zijn er slechts 500.000 exemplaren van de productieband afgerold. Desondanks hoopt dat Motorola wel meer succes te halen dankzij de nieuwe weg die het ingeslagen is met Google. De Moto G moet daar verdere ondersteuning aan gaan geven. De Moto G zal net als de Moto X in velen kleuren op de markt gaan komen en zal daarnaast zelf samen te stellen zijn qua kleuren. De assemblage van de Moto G zal opnieuw in Texas, Amerika gaan plaatsvinden.

De Moto G wordt zoals gezegd uitgerust met midrange specificaties. Het toestel bezit over een 1.2GHz Qualcomm Snapdragon S4 400-processor. Ook is er 1GB aan ram in het toestel aanwezig. Het 4.5″-scherm dat aanwezig is in het toestel heeft een 720p-resolutie. De 1950mAh grote batterij streeft er volgens Motorola naar om het een volle dag vol te houden op een enkele lading. Dit zou middels software tweakers bewerkstelligd worden. De smartphone komt in een 8GB en in een 16GB variant op de markt. Het geheugen kan overigens niet uitgebreid worden.

De Moto G zal opnieuw eerst alleen in Amerika uitgebracht gaan worden bij de grote providers. De smartphone moet begin december ook in Europa beschikbaar zijn en in 2014 in meer dan 30 landen wereldwijd. Volgens Tweakers zal de smartphone ook gelijk in Nederland en België verkrijgbaar zijn. De smartphone kost 179 dollar, of grofweg 135 euro. De smartphone wordt geleverd met Android 4.3 en een update naar Android 4.4 is ook onderweg, net als voor de Moto X.

De fabrikant gaf tijdens de persconferentie ook aan dat het haar vizier verlegd heeft naar de rest van de wereld. De fabrikant gaat dan ook haar producten, waaronder de Moto G en de Moto X, langzaam maar zeker uitrollen in Europese en Aziatische landen. Motorola gaat zich toeleggen op het midrange-segment waarin toestellen rond de 300 euro kosten en veel waar voor hun geld hebben. De fabrikant belooft een optimale prijs/kwaliteit verhouding met haar toestellen en zal deze wereldwijd aan de man gaan brengen.

Motorola Moto G 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    "De goedkope smartphone beschikt over een quadcore-processor en en een 4.7" HD-scherm."

    " Het 4.5"-scherm dat aanwezig is in het toestel heeft een 720p-resolutie."

    Welke van de 2 is goed?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters