'Motorola maakt de Nexus 5, komt uit in vierde kwartaal'

”Motorola zal een Nexus smartphone lanceren in het vierde kwartaal (en het is niet de Moto X).” Met die mededeling heeft Android-insider Taylor Wimberly de aandacht getrokken.

LG Nexus 4 white

Wimberley was voorheen hoofdredacteur van de fansite Android and Me. Zijn mededeling staat op Google+ en is daar inmiddels onderwerp van hevige discussies. Google heeft namelijk bij de aankoop van Motorola aangegeven dat de nieuwe hardware-dochter niet zou worden voorgetrokken ten opzichte van andere fabrikanten van Androidtoestellen. Tot dusver maakten HTC, Samsung en LG de Nexustelefoons. Asus is uitverkoren voor de eerste Nexustablet, en Motorola viste tot dusver achter het net. Wel toverde Androidbaas Andy Rubin ooit een Motorolatablet te voorschijn toen hij een eerste versie van de tabletvariant van Android showde, de allereerste Motorola Xoom.

Blijkbaar is de nieuwe Nexus wat Google straks aan zijn eigen dochterbedrijf gunt; het toestel zal ongetwijfeld door het leven gaan als de Nexus 5. Tot dusver zijn bijna alle Nexus-toestellen erg populair gebleken, niet in de laatste plaats omdat Google vereist dat deze onder strakke regie geproduceerde telefoons een zo puur mogelijke Androidervaring moeten bieden. Bloatware en skins van een fabrikant staan er dus niet op, alleen Android en niets meer dan dat. Er wordt tegelijk met de nieuwe Nexus ook altijd een nieuwe versie van Android uitgebracht, die het eerst op dat toestel staat en iets later naar de voorgaande Nexustelefoons wordt gestuurd. De Nexussen zijn altijd de eerste apparaten die een update naar de allernieuwste Androidversie krijgen.

De korte mededeling vermeldt ook dat de Moto X niet dit Nexustoestel is, dus er komt een toestel van Motorola dat geheel onder regie van Google wordt geproduceerd.

Of het bericht van Wimberley waar is, weten we pas zeker in oktober, wanneer de volgende Nexus wordt verwacht.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

iPhone X

Toch maar de iPhone 8? We hebben slecht nieuws over de iPhone X lees verder

iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

OnePlus 5 JCC+

Deze smartphones laden het allersnelst op lees verder

iPhone X geld

Dit is hoeveel het Apple kost om een iPhone X te maken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters