'Motorola maakt de Nexus 5, komt uit in vierde kwartaal'

”Motorola zal een Nexus smartphone lanceren in het vierde kwartaal (en het is niet de Moto X).” Met die mededeling heeft Android-insider Taylor Wimberly de aandacht getrokken.

LG Nexus 4 white

Wimberley was voorheen hoofdredacteur van de fansite Android and Me. Zijn mededeling staat op Google+ en is daar inmiddels onderwerp van hevige discussies. Google heeft namelijk bij de aankoop van Motorola aangegeven dat de nieuwe hardware-dochter niet zou worden voorgetrokken ten opzichte van andere fabrikanten van Androidtoestellen. Tot dusver maakten HTC, Samsung en LG de Nexustelefoons. Asus is uitverkoren voor de eerste Nexustablet, en Motorola viste tot dusver achter het net. Wel toverde Androidbaas Andy Rubin ooit een Motorolatablet te voorschijn toen hij een eerste versie van de tabletvariant van Android showde, de allereerste Motorola Xoom.

Blijkbaar is de nieuwe Nexus wat Google straks aan zijn eigen dochterbedrijf gunt; het toestel zal ongetwijfeld door het leven gaan als de Nexus 5. Tot dusver zijn bijna alle Nexus-toestellen erg populair gebleken, niet in de laatste plaats omdat Google vereist dat deze onder strakke regie geproduceerde telefoons een zo puur mogelijke Androidervaring moeten bieden. Bloatware en skins van een fabrikant staan er dus niet op, alleen Android en niets meer dan dat. Er wordt tegelijk met de nieuwe Nexus ook altijd een nieuwe versie van Android uitgebracht, die het eerst op dat toestel staat en iets later naar de voorgaande Nexustelefoons wordt gestuurd. De Nexussen zijn altijd de eerste apparaten die een update naar de allernieuwste Androidversie krijgen.

De korte mededeling vermeldt ook dat de Moto X niet dit Nexustoestel is, dus er komt een toestel van Motorola dat geheel onder regie van Google wordt geproduceerd.

Of het bericht van Wimberley waar is, weten we pas zeker in oktober, wanneer de volgende Nexus wordt verwacht.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters