Motorola maakt haar Xoom-tablet met Android 3.0 officieel

Motorola heeft in Las Vegas haar eerste tablet aangekondigd op basis van Android 3.0. De Motorola Xoom beschikt over een 10.1-inch HD-scherm en een Nvidia Tegra 2-processor. Onduidelijk is nog of de tablet naar Europa komt.

Nadat vlak voor de CES-beurs in Amerika de eerste details van de Motorola Xoom naar buiten waren gekomen, heeft Motorola nu het heft in eigen handen genomen en de Motorola Xoom officieel gemaakt. Deze eerst tablet van Motorola is voorzien van alle moderne technieken en uiteraard Android 3.0. Van Android 3.0 wist Google gisteren al een interessante preview van te geven middels een video en de eerste reacties zijn dan ook bijzonder positief.

De Xoom lijkt een waar paradepaardje van Motorla Mobile te gaan worden aangezien de tablet scheutig is bedeeld met nieuwe technieken. Zo is er ene 1GHz dual-core Tegra 2-processor in het apparaat te vinden en een 10.1-inch HD display dat video’s op 1080p kan afspelen in combinatie met deze nieuwe generatie processors. De resolutie van het scherm is 1280 x 800 pixels. Het apparaat kan ook een simkaart slikken voor 3G-internet en Motorola heeft gelijk bekend gemaakt dat ook een LTE upgrade tot de mogelijkheid zal gaan behoren voor de Xoom. Ook zit er een 5-megapixelcamera aan de achterkant van het apparaat en aan de voorkant een 1.3-megapixelcamera voor Google Voice videochat.

Uiteraard is ook Wifi n, Bluetooth 2.1 met EDR in de Xoom aanwezig en tot slot wist Motorola een SSD in de tablet te verwerken met een capaciteit van niet minder dan 32GB. Motorola weet ook te melden dat de tablet het 10 uur kan volhouden op een enkele lading. De Xoom zal nog dit kwartaal in Amerika beschikbaar zijn met het nieuwe OS van Google. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt en ook is nog onduidelijk of de tablet naar Europa zal gaan komen.

De Xoom zal ook met de nodige accessoires voorzien kunnen worden die Motorola gelijktijdig zal gaan lanceren met de tablet. De eerste preview van de tablet is al door Engadget online geslingerd.

Motorola Xoom

 

Motorola Xoom

 

Motorola Xoom

 

Motorola Xoom keyboard

 

Motorola Xoom keyboard

 

Motorola Xoom keyboard

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via