Motorola maakt minder verlies en komt met twee Android-telefoons dit jaar

Motorola heeft zijn financiële cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar bekendgemaakt. De producent verkocht de helft minder telefoons maar wist het verlies te beperken. Het bedrijf zal met nog twee Android-telefoons komen dit jaar, waaronder de Motorola Sholes.

Motorola cijfers

Motorola heeft gisteren inzicht gegeven in zijn prestaties van het afgelopen kwartaal. In het gebroken boekjaar wist Motorola wederom minder telefoons te slijten. De afzet van telefoons liep met bijna de helft terug tot 14,8 miljoen stuks wereldwijd. Er was echter wel een klein lichtpuntje in de mobiele divisie te zien. Zo werd het verlies beperkt tot 253 miljoen dollar het afgelopen kwartaal, terwijl in hetzelfde kwartaal van het jaar daarvoor nog een verlies van 346 miljoen dollar de boeken in ging.

Motorola heeft tijdens de presentatie aangegeven dit jaar nog twee Android-telefoons te gaan lanceren. Onduidelijk is nog wat de strategie is van Motorola aangezien de producent zich steeds meer op Amerika schijnt te richten. Het team in Nederland wordt met de maand uitgedund en inmiddels zouden er nog maar enkele personen actief zijn in de Benelux voor Motorola. De producent voert momenteel ook nog maar één toestel in ons land, te weten de Motorola Aura.

Nadat Motorola bekend had gemaakt dat het dit jaar nog met twee telefoons gaat komen die lopen op het Android OS, kwamen kort daarna naar alle waarschijnlijkheid de eerste foto’s naar buiten van één van de twee toestellen. De Motorola Sholes is een CDMA-toestel wat inhoudt dat het telefoontje alleen geschikt is voor de VS. Desalniettemin is het een indrukwekkend toestel dat beschikt over een qwerty-toetsenbord en een 3,7-inch touchscreen. Het toestel herbergt daarnaast een 5-megapixelcamera en heeft ook nog eens ondersteuning voor gps. Volgens de bron zal het toestel rond oktober in Amerika te vinden zijn bij de provider Verizon.

Motorola Sholes Android

 

Motorola Sholes Android

 

Motorola Sholes Android

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters