Motorola maakt minder verlies en komt met twee Android-telefoons dit jaar

Motorola heeft zijn financiële cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar bekendgemaakt. De producent verkocht de helft minder telefoons maar wist het verlies te beperken. Het bedrijf zal met nog twee Android-telefoons komen dit jaar, waaronder de Motorola Sholes.

Motorola cijfers

Motorola heeft gisteren inzicht gegeven in zijn prestaties van het afgelopen kwartaal. In het gebroken boekjaar wist Motorola wederom minder telefoons te slijten. De afzet van telefoons liep met bijna de helft terug tot 14,8 miljoen stuks wereldwijd. Er was echter wel een klein lichtpuntje in de mobiele divisie te zien. Zo werd het verlies beperkt tot 253 miljoen dollar het afgelopen kwartaal, terwijl in hetzelfde kwartaal van het jaar daarvoor nog een verlies van 346 miljoen dollar de boeken in ging.

Motorola heeft tijdens de presentatie aangegeven dit jaar nog twee Android-telefoons te gaan lanceren. Onduidelijk is nog wat de strategie is van Motorola aangezien de producent zich steeds meer op Amerika schijnt te richten. Het team in Nederland wordt met de maand uitgedund en inmiddels zouden er nog maar enkele personen actief zijn in de Benelux voor Motorola. De producent voert momenteel ook nog maar één toestel in ons land, te weten de Motorola Aura.

Nadat Motorola bekend had gemaakt dat het dit jaar nog met twee telefoons gaat komen die lopen op het Android OS, kwamen kort daarna naar alle waarschijnlijkheid de eerste foto’s naar buiten van één van de twee toestellen. De Motorola Sholes is een CDMA-toestel wat inhoudt dat het telefoontje alleen geschikt is voor de VS. Desalniettemin is het een indrukwekkend toestel dat beschikt over een qwerty-toetsenbord en een 3,7-inch touchscreen. Het toestel herbergt daarnaast een 5-megapixelcamera en heeft ook nog eens ondersteuning voor gps. Volgens de bron zal het toestel rond oktober in Amerika te vinden zijn bij de provider Verizon.

Motorola Sholes Android

 

Motorola Sholes Android

 

Motorola Sholes Android

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters